Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Παιχνίδι: Funny Magnet (Janod)

Τι κάνουν ένας κροκόδειλος, ένα πιθηκάκι, ένα ελεφαντάκι και ένα λιονταράκι μέσα σε ένα χάρτινο βαλιτσάκι; Προσφέρουν υπέροχες στιγμές στα μικρά παιδιά!

Το παιχνίδι Funny Magnet της Janod, σχεδιασμένο στη Γαλλία, απευθύνεται σε παιδιά 18 μηνών και πάνω. Κατάλληλα κατασκευασμένο για μικρά χεράκια, περιλαμβάνει τέσσερα ζωάκια από ελαφρύ ξύλο, με υπέροχα, έντονα χρώματα. Κάθε ζωάκι αποτελείται από τρία κομμάτια (κεφάλι, σώμα, πόδια) που συνδέονται μεταξύ τους με μαγνήτες. Στην πιο απλή μορφή του παιχνιδιού, το παιδί καλείται να βρει και να ενώσει τα κομμάτια που ταιριάζουν προκειμένου να σχηματίσει τα τέσσερα ζωάκια, εξασκώντας την παρατηρητικότητα του, την ικανότητα να συσχετίζει/ ομαδοποιεί αντικείμενα με βάση τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά, τη λεπτή του κινητικότητα και τον οπτικοκινητικό συντονισμό. Ταυτόχρονα, ωστόσο, τα «Αστεία μαγνητικά ζωάκια» μπορούν να δώσουν στο παιδί αφορμή για να αφήσει την φαντασία του ελεύθερη, δημιουργώντας αστεία πλάσματα με αταίριαστα μέρη σώματος και πολύ ιδιαίτερες ικανότητες. 

Το παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από αρκετά μεγαλύτερα παιδιά (νήπια με ή χωρίς αναπηρία) που έχουν δυσκολίες στη λεπτή κινητικότητα ή στη γλωσσική έκφραση, αφού οι παράξενοι ήρωες που γεννιούνται δίνουν ζωή σε αστείες ιστορίες, κάνοντας τα παιδιά να μιλούν ή να ακούν προσεκτικά και να συμμετέχουν σε αυτές τις περίεργες δημιουργίες... Και αν τα παιδιά σας είναι λάτρεις των ζώων και της λογικης/κριτικής σκέψης (ή της απόλυτης αμφισβήτησης), συζητήστε μαζί τι ιδιότητες θα μπορούσε να έχει ένα πλάσμα με κεφάλι μαϊμούς, σώμα ελέφαντα και πόδια λιονταριού... Εμείς το δοκιμάσαμε και πήραμε απαντήσεις που μας άφησαν άφωνους! 

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός- Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου