Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αθήνα: Ελάτε να γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι

«Τους φίλους τους διαλέγουμε, είναι η οικογένεια που εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε»: Πάνω σε αυτή την παραδοχή στηρίζεται και ο παγκόσμιος οργανισμός «Best Buddies», που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας κίνησης εθελοντών για τη δημιουργία φιλίας «ένας προς έναν», την επαγγελματική ένταξη και την ανάπτυξη ηγετικών προτύπων σε ΑμεΑ (άτομα με νοητικές ή/και αναπτυξιακές δυσκολίες). Μέσω του προγράμματος υποστηρίζεται το δικαίωμα των ΑμεΑ στην κοινωνικοποίηση και τη συναναστροφή, όχι μόνο προσφέροντας τη δυνατότητα ανάπτυξης φιλίας μεταξύ δύο ατόμων αλλά εκπαιδεύοντας την κοινωνία στη σημαντικότητα της κοινωνικής αποδοχής.

Το 2011 τα «Best Buddies» ήρθαν και στην Ελλάδα: Κάθε εθελοντής που επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και να αναπτύξει μια φιλία με ένα άτομο με νοητική υστέρηση ή και κάποια άλλη αναπτυξιακή δυσκολία, δεσμεύεται για ένα ακαδημαϊκό έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου συναντιέται με το «φιλαράκι» του δύο φορές το μήνα, επικοινωνεί μαζί του μια φορά την εβδομάδα και συμμετέχει μαζί του σε όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις που διοργανώνει το πρόγραμμα.

Όραμα των «Κολλητών» είναι η κοινωνική αλλαγή και προς αυτήν την κατεύθυνση δημιουργούμε ομάδες Best Buddies και στην επαρχία, σε συνεργασία με άλλους φορείς. Με αυτό τον τρόπο ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην πραγμάτωση του οράματός μας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Best Buddies Greece
Τηλ: 210 - 9016677

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου