Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Με μια φωτογραφία, ταξιδεύει η φαντασία…


Ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια στο ΚΕΑ είναι να παίρνουμε «παράξενες» φωτογραφίες (που συνήθως έχουμε βγάλει οι ίδιοι) και να προσπαθούμε να τις καταλάβουμε (πχ σε περίπτωση θολής φωτογραφίας ή φωτογραφίας που δείχνει ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής εικόνας), να τις ερμηνεύσουμε ή να δημιουργήσουμε πρωτότυπες ιστορίες με αυτές.

Την προηγούμενη Πέμπτη, ο φωτογραφικός φακός του Νίκου έπιασε μια παρέα μερμηγκιών σε έναν περίεργο σχηματισμό. Η φαντασία μας οργίασε. Άλλοι με επιστημονικό τρόπο, άλλοι με χολιγουντιανό δώσαμε τις δικές μας ερμηνείες και σας τις παρουσιάζουμε με περηφάνια :

1) Χορεύουν καλαματιανό σε γάμο. Σύμφωνα με την ρομαντική ψυχή του ΚΕΑ, στη φωτογραφία διακρίνονται ξεκάθαρα η νύφη και ο γαμπρός (τα δύο μερμηγκάκια που είναι μαζί έξω από τον κύκλο), καθώς και ο σερβιτόρος (το μερμηγκάκι που είναι μόνο του).

2) Κάνουν συμβούλιο για να αποφασίσουν τι θα κάνουν μετά (ένας νέος πολιτικός γεννιέται στο χώρο μας).

3) Έχουν μπει σε κυκλικό αμυντικό σχηματισμό για να προστατέψουν ένα αβγό που είναι στη μέση του κύκλου (είναι άσπρο, για αυτό δεν φαίνεται). Από αυτό το αβγό θα βγει ο νέος τους αρχηγός που θέλουν να τον σκοτώσουν οι εχθροί (ο λάτρης των ταινιών δράσης εκδηλώθηκε). 

4) Είχε αφήσει κάποιος κάτι κυκλικό με ζουμάκι εκεί (πχ ένα ποτήρι χυμό που ξεχείλισε και έτρεχε ο χυμός), σήκωσαν το ποτήρι, το ζουμάκι έμεινε εκεί και τα μερμήγκια πήγαν για να το πιούν (ο επιστήμονας της παρέας ερμηνεύει με λογικό τρόπο ένα μυστήριο της φύσης και μας εντυπωσιάζει).

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός - Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου