Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Μαθήματα ζωής σε λιλιπούτειους ασθενείς από τον Ιπποπόταμο Ιπποκράτη

Από σήμερα (25-06-2015) οι λιλιπούτειοι ασθενείς του νοσοκομείου Παίδων «Μητέρα» έχουν συντροφιά τους τον Ιπποπόταμο Μασκότ Ιπποκράτη που αναλαμβάνει να κάνει πιο ευχάριστη την παραμονή τους στο νοσοκομείο συνδράμοντας με την παρουσία του το έργο του ήδη γνωστού και αγαπημένου ρομπότ Ιάσονα. 

Ο Ιπποκράτης πήρε το όνομα του από τον πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής. Ο ρόλος του είναι εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός, με στόχο να κάνει όσο πιο ευχάριστο γίνεται το περιβάλλον της κλινικής και να βοηθήσει στην καλή ψυχολογία των παιδιών, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή εξέλιξη της θεραπείας. 

Ο Ιπποκράτης Ιπποπόταμος απασχολεί τα πιτσιρίκια με δημιουργικά παιχνίδια και τους μαθαίνει όλα όσα χρειάζονται για τους κανόνες προσωπικής υγιεινής (πώς να πλένουν σωστά τα χέρια τους ή πώς να βουρτσίζουν αποτελεσματικά τα δόντια τους). 

Επίσης συνοδεύει –πάντα μαζί με ειδικευμένο νοσηλευτή- τους μικρούς ασθενείς στο χώρο διενέργειας των ιατρικών εξετάσεων ή κατά την είσοδό τους στο χειρουργείο. Ο ξεχωριστός αυτός ιπποπόταμος δεν παραλείπει να λέει κάθε μέρα στα παιδιά του Παίδων «Μητέρα» την πιο γλυκιά καλημέρα και να τους σερβίρει το γεύμα τους στο δωμάτιο νοσηλείας. 

Παράλληλα, με τη βοήθεια μουσικοθεραπεύτριας και παιδαγωγού, ο Ιπποκράτης διαβάζει παραμύθια στα παιδιά, ζωγραφίζει μαζί τους και κάνει χειροτεχνίες και διοργανώνει διάφορα ομαδικά παιχνίδια ή προβολές παιδικών ταινιών στο σαλόνι του παιδιατρικού νοσοκομείου.

ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πηγή: e-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου