Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Το St. Catherine’s British School κέρδισε το 1ο βραβείο στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Generation €uro

Πάνω από 5.500 μαθητές, ηλικίας από 16 έως 19 ετών, συμμετείχαν φέτος στον Μαθητικό Διαγωνισμό Generation €uro. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν και από τις 19 χώρες της ζώνης του ευρώ.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, μαζί με τους διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των συμμετεχουσών χωρών της ζώνης του ευρώ, υποδέχτηκε σήμερα τις νικήτριες ομάδες του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού Generation €uro στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Ο διαγωνισμός μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε σε απευθείας διάλογο με χιλιάδες μαθητές σε όλη τη ζώνη του ευρώ. Καθώς η εύθραυστη ανάκαμψη αρχίζει να εδραιώνεται, είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας να συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των γνώσεων της επόμενης γενιάς για την οικονομία», δήλωσε ο κ. Draghi.

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον πρώτο γύρο –μια δοκιμασία ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής– και πέρασαν στον δεύτερο γύρο όπου κλήθηκαν να συντάξουν δοκίμιο σχετικά με την απόφαση που προέβλεπαν ότι θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ τον Μάρτιο του 2015. 

Συνολικά, υποβλήθηκαν περισσότερα από 250 δοκίμια. Στον τρίτο (και τελικό) γύρο οι καλύτερες ομάδες που επιλέχθηκαν πραγματοποίησαν παρουσιάσεις ενώπιον επιτροπής εμπειρογνωμόνων σε θέματα κεντρικών τραπεζών. Οι παρουσιάσεις εστιάστηκαν στην απόφαση του Απριλίου 2015 σχετικά με τον καθορισμό των επιτοκίων καθώς και στο σκεπτικό στο οποίο βασίστηκαν τα σχετικά συμπεράσματα.

«Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας, δασκάλους και μαθητές. Άξιζε το κάθε λεπτό που αφιερώσαμε στην προετοιμασία για αυτόν τον διαγωνισμό», δήλωσε η Άννα Βοσυνιώτη, καθηγήτρια στο St. Catherine’s British School, από την Ελλάδα, το οποίο βγήκε πρώτο στην κατηγορία ευρωπαϊκών και διεθνών σχολείων.

Οι νικητές του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού Generation €uro είναι οι εξής:

Στο διαγωνιστικό τμήμα για τα ευρωπαϊκά και διεθνή σχολεία το πρώτο βραβείο έλαβε το

St. Catherine’s British School (Ονομα Ομάδας: Motor Bay: Αριστείδης Γριβοκωστόπουλος, Michiel Milanovic, Αλέξανδρος Παπαθανασίου, Αλέξανδρος Παπαθανασίου, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Γιώργος Μυτιληναίος) 

2η θέση International School Paris (Γαλλία) 
3η θέση St. John's International School (Βέλγιο) 
4η θέση International College (Ισπανία) 
5η θέση Berlin International School (Γερμανία)
6η θέση Bonn International School (Γερμανία)

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατοικούν στη ζώνη του ευρώ. Παρέχει την ευκαιρία σε νέους να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία λήψης αποφάσεων νομισματικής πολιτικής και να μάθουν περισσότερα για τα καθήκοντα και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΚΤ. Ο διαγωνισμός αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της ΕΚΤ και των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ζώνης του ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μεγάλη τους πλειονότητα οι νικήτριες ομάδες επέλεξαν να διατηρήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα και να εφαρμόσουν πλήρως τα μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Η πλειονότητα των ομάδων κατέληξε στην ίδια απόφαση με αυτή που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ στις 15 Απριλίου.

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου