Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Όταν επιβλέπετε παιδιά, μείνετε μακρυά από τα κινητά

Οι σύγχρονες συσκευές που έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας, όπως τα κινητά τηλέφωνα και οι ταμπλέτες μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνοι περισπασμοί για όσους επιβλέπουν παιδιά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει μια πρόσφατη έρευνα, τα παιδιά είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε ριψοκίνδυνες συμπεριφορές όταν εκείνοι που τους προσέχουν είναι απασχολημένοι με κάτι άλλο –η αποστολή μηνυμάτων και η συνομιλία με κάποιον άλλον στο κινητό τηλέφωνο είναι η πιο κοινή πρακτική.

Οι ερευνητές παρατήρησαν τυχαία επιλεγμένους γονείς με παιδιά ηλικίας από περίπου 18 μηνών μέχρι πέντε ετών σε παιδικές χαρές της Νέας Υόρκης και μέτρησαν παράγοντες, όπως το πόσο ασχολούνταν οι ενήλικες με τα παιδιά ή πόσο αποσπασμένη ήταν η προσοχή τους από αυτά. Ακόμη, παρατήρησαν πόσο συχνά τα παιδιά τολμούσαν να δοκιμάσουν κάτι επικίνδυνο, όπως το να πηδήξουν από τις κούνιες ή να κατεβούν μια τσουλήθρα με το κεφάλι προς τα κάτω.

Αυτό που διαπίστωσαν, όπως θα περίμενε κανείς, ήταν ότι οι φροντιστές των παιδιών που ασχολούνταν με κάτι άλλο και όχι με τα παιδιά, εμφάνιζαν "σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να δοκιμάσουν κάτι επικίνδυνο".

Οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα κινητά τηλέφωνα ήταν "υπεύθυνες" για το 30% των "γονικών περισπασμών", σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα της MailOnline.

Πηγή: News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου