Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πρόσωπο: Esther Okade

Με μία πρώτη ματιά, μοιάζει σαν κάθε άλλο κορίτσι της ηλικίας του. Η 10χρονη Έστερ παίζει με τις μπάρμπι της, συχνάζει στο πάρκο και πηγαίνει για ψώνια. Η μικρή που ζει σε μία βιομηχανική περιοχή της Βρετανίας με την οικογένειά της, θεωρείται παιδί – θαύμα. Το μαθηματικό μυαλό της την οδήγησε πρόωρα στο πανεπιστήμιο. Για την ακρίβεια, από τον περασμένο Γενάρη, η Έστερ παρακολουθεί μαθήματα μαθηματικών στο ανοιχτό πανεπιστήμιο – σπουδές εξ αποστάσεως – και, μάλιστα, στις πιο πρόσφατες εξετάσεις, ήδη πέτυχε τον απόλυτο βαθμό, παίρνοντας 100.


Μπορεί τα μαθηματικά να προκαλούν ακόμα εφιάλτες σε πολλούς, χρόνια μετά την αποφοίτηση από το σχολείο. Για τη μικρή, ωστόσο, αποτελούν λόγο ύπαρξης: «Είναι τόσο ενδιαφέρον, είναι το είδος των μαθηματικών που λατρεύω», παραδέχεται γελώντας και περιγράφει τους στόχους της με παιδική αδημονία: «Θέλω να τελειώσω τα μαθήματα στα 12. Και ένα χρόνο μετά να έχω το διδακτορικό μου στα οικονομικά μαθηματικά. Θέλω τη δική μου τράπεζα όταν θα γίνει 15 γιατί μου αρέσουν οι αριθμοί και οι άνθρωποι και ο τραπεζικός τομέας είναι ένας ωραίος τρόπος να βοηθάς τους συνανθρώπους σου».

Και για όσους βιαστούν να… αποδώσουν ευθύνες στους γονείς της πως την πιέζουν στα μαθήματα, η ίδια η μικρή σπεύδει να αποκαταστήσει την αλήθεια: «Ήθελα να ξεκινήσω τα μαθήματα όταν ήμουν επτά. Όμως, η μαμά μου διαφωνούσε, λέγοντάς μου να ηρεμήσω και πως ήμουν πολύ μικρή». Μετά από τρία χρόνια.. εκνευριστικής γκρίνιας, η μαμά της υποχώρησε.

Την ιδιαίτερη κλίση στους αριθμούς διαπίστωσε η μαμά της Έστερ όταν εκείνη ήταν μόλις τριών χρόνων!

Σήμερα, η μαθησιακή «βουλιμία» της μικρής είναι τέτοια ώστε δεν αρκείται μόνο στην παρακολούθηση των πανεπιστημιακών μαθημάτων παρά γράφει και μία σειρά μαθηματικών βοηθημάτων για παιδιά με τον… λαχταριστό τίτλο «Yummy Yummy Algebra»!

Πηγή: enallaxnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου