Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πώς θα μάθετε αν το παιδί σας θα γίνει παχύσαρκο

Η μέτρηση του Δείκτη Μάζας Σώματος στη βρεφική ηλικία μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόβλεψη του αν ένα παιδί θα γίνει παχύσαρκο μέχρι την ηλικία των 4 ετών, αναφέρει νέα έρευνα.

Τα ευρήματα υπέδειξαν ότι η κατανόηση των τάσεων της ανάπτυξης του μωρού μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές έγκαιρες προσπάθειες στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Η ερευνήτρια, Shana McCormack, του Children's Hospital of Philadelphia, σημείωσε ότι η έρευνα ανακάλυψε διαφορές στις τάσεις ανάπτυξης, που ήταν εμφανείς ακόμα και στους 9 μήνες και οι οποίες τελικά σχετίζονταν με τον κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας.
Η έρευνα ανέλυσε τα ηλεκτρονικά στοιχεία υγείας 2.114 υγιών μωρών στη Φιλαδέλφεια.

Η McCormack σημείωσε ότι η ερευνητική ομάδα ερεύνησε αν ο ΔΜΣ στα μωρά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τον εντοπισμό παιδιών που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο μελλοντικής παχυσαρκίας, ώστε να αναπτυχθούν καλύτερες στρατηγικές πρόληψης.

Ποσοστό 61% των παιδιών ήταν αφροαμερικανικής καταγωγής, πληθυσμός που έχει υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας και διαβήτη στην ενήλικο ζωή.

Η ερευνητική ομάδα εντόπισε σημαντικά διαφορετικές πορείες ανάπτυξης μεταξύ των μωρών αφροαμερικανικής καταγωγής και των μωρών ευρωπαϊκής καταγωγής.

Ο μεγαλύτερος ΔΜΣ στη βρεφική ηλικία συνέβη περίπου 12 μέρες νωρίτερα σε παιδιά αφροαμερικανικής καταγωγής και ήταν περίπου 3% υψηλότερος σε μέγεθος σε σχέση με άλλους στην έρευνα, που ήταν κυρίως ευρωπαϊκής καταγωγής.

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος αυξάνει μετά τη γέννηση, φτάνοντας στην οροφή κατά τη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας συνήθως μεταξύ 8 και 9 μηνών, έδειξε η έρευνα.

Γενικά, μωρά αφροαμερικανικής καταγωγής φάνηκε να έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες κινδύνου για παχυσαρκία στην ηλικία των 4 ετών σε σύγκριση με μωρά ευρωπαϊκής καταγωγής.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.’’

Πηγή: iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου