Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ζωγραφίζοντας στο χιόνι

Ποιος χρειάζεται μια βροχερή ημέρα, όταν έχει μια χιονισμένη; Η ζωγραφική στο χιόνι είναι μία σπουδαία χειμερινή δραστηριότητα για τα παιδιά. Είναι ένας μοναδικός τρόπος για να ενισχύσει το καλλιτεχνικό ταλέντο τους ή να τα εισάγει στη χαρά της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αν τα παιδιά σας έχουν ταλέντο, τότε θα ενθουσιαστούν με το ιδιαίτερο αυτό μέσο. Πάντως, η ζωγραφική στο χιόνι είναι εύκολη και απαιτεί λίγη προετοιμασία, ενώ αποτελεί τον λόγο, ώστε τα παιδιά να βγουν έξω στον καθαρό αέρα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολος

Χρόνος που απαιτείται: Όσο διαρκεί η διασκέδαση

Εξοπλισμός

Τουλάχιστον θα πρέπει να έχετε τρία μπουκάλια σπρέι, κίτρινο, κόκκινο και μπλε.

Προετοιμάστε τα μπουκάλια σπρέι
Γεμίστε τις φιάλες ψεκασμού με κρύο νερό. (Το πολύ ζεστό νερό λιώνει γρήγορα το χιόνι.)
Προσθέστε μερικές σταγόνες με χρώμα ζαχαροπλαστικής στα μπουκάλια, ώστε να έχετε ένα κόκκινο, ένα μπλε και ένα κίτρινο. Να είστε βέβαιοι ότι τα χρώματα μένουν ορατά ακόμα και όταν ψεκάζονται πάνω στο χιόνι.

Στείλτε τα παιδιά έξω να ζωγραφίσουν

Τα παιδιά εξοπλίζονται με τα σπρέι τους και τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Μπορείτε να τους δείξετε τη λειτουργία τους, αλλά και πώς μπορούν να δοκιμάσουν την ανάμειξη χρωμάτων για να δημιουργήσουν άλλα χρώματα. Παράλληλα, μπορείτε να δημιουργήσετε καλλιτεχνικά αφηρημένα σχέδια ή απλά σχέδια.

Βγάλτε φωτογραφίες!

Αυτό είναι ένα προαιρετικό βήμα. Ποιος, όμως, δεν θα ήθελε φωτογραφίες από τα έργα των παιδιών του την ώρα της δημιουργίας;

Σάννα Νάνου
Πηγή: Flow Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου