Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Κακός ο απογευματινός υπνάκος για τα παιδιά;

Ο απογευματινός υπνάκος μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τη γενική ποιότητα ύπνου του παιδιού σας, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ο υπνάκος, πέρα από την ηλικία των 2 ετών, επιμηκύνει το χρόνο που χρειάζεται ένα παιδί να αποκοιμηθεί και μειώνει τη γενική ποσότητα του νυχτερινού ύπνου του παιδιού, έδειξε η έρευνα.

Η ερευνήτρια, Karen Thorpe, από το Queensland University of Technology, στην Αυστραλία, δήλωσε ότι η επίδραση του βραδινού ύπνου στην ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο αλλά δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα αρκετές ενδείξεις για την αξία του παρατεταμένου υπνάκου.

Οι ερευνητές θέλησαν να ανακαλύψουν την επίδραση του υπνάκου στην ποιότητα του βραδινού ύπνου, στη συμπεριφορά, στη νόηση και στη σωματική υγεία.

Επισκόπησαν τις ενδείξεις που είχαν δημοσιευτεί σχετικά με τον υπνάκο σε παιδιά έως 5 ετών και ανακάλυψαν 26 σχετικές έρευνες από 781 συνολικά.

Ανακάλυψαν σταθερές ενδείξεις ότι ο υπνάκος επηρεάζει το βραδινό ύπνο των παιδιών μετά την ηλικία των 2 ετών.

Οι σχέσεις μεταξύ του υπνάκου και κάποιας αρνητικής επίδρασης στη συμπεριφορά, την ανάπτυξη και τη γενική υγεία, ωστόσο, ήταν λιγότερο σαφείς- σε μεγάλο βαθμό λόγω των διαφορών στην ηλικία και της συνήθειας όσον αφορά τον υπνάκο στα παιδιά που μελετήθηκαν.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Archives of Disease in Childhood.’’

Πηγή: iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου