Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Δείτε σήμερα: “Ημερολόγια Εκφοβισμού”

Ο εκφοβισμός θεωρείται από πολλούς ως ένα ατυχές, κυρίως ακίνδυνο και τελικά αναπόφευκτο κομμάτι της ενηλικίωσης. Οι περισσότεροι, ίσως, θυμόμαστε με κάποια νοσταλγία πειράγματα και καβγάδες στο σχολείο και τη γειτονιά. Υπάρχει, όμως, ένα σημείο που οι συνήθεις φάρσες μεταξύ των παιδιών παύουν να είναι τόσο αστείες; Αναμφίβολα, ναι.

Κινηματογραφημένο στην Ελλάδα και την Αγγλία, το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Εκφοβισμού», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Χαντζή και παραγωγή της Small Planet για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το European Antibullying Network, θα μεταδοθεί σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στην Ευρώπη από τον Alpha, την Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 23:30.

Τα «Ημερολόγια Εκφοβισμού» είναι μια ζωντανή ταινία τεκμηρίωσης που δίνει σε κορίτσια και αγόρια τα οποία έζησαν τον εκφοβισμό, είτε ως θύματα είτε ως δράστες, την ευκαιρία να μιλήσουν χωρίς φόβο. Εκπαιδευτικοί και επιστήμονες από όλη την Ευρώπη αναλύουν διαφορετικές πτυχές του παγκόσμιου αυτού φαινόμενου. Με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό, το ντοκιμαντέρ διερευνά τις ρίζες του προβλήματος, με την ελπίδα πως ο φαύλος κύκλος του εκφοβισμού μπορεί να σπάσει.

Είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε όταν τα παιδιά μας μιλούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου