Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ο Απρόβλεπτος κος Σπίβετ: Μια μοναδική ταινία με ήρωα ένα παιδί- θαύμα!


Ο άνθρωπος που μας χάρισε την πιο όμορφη και γλυκιά ιστορία αγάπης του γαλλικού κινηματογράφου, ο σκηνοθέτης της Αμελί και υποψήφιος για Όσκαρ, Ζαν Πιερ Ζενέ, μας ετοίμασε ένα υπέροχο, τρισδιάστατο, ταξίδι με προορισμό τα νιάτα μας!

Σε ένα απομονωμένο οικογενειακό ράντσο, κάπου στη μέση του αμερικάνικου πουθενά, εκεί που το ανθρώπινο μάτι μπορεί να περιπλανάται για πάντα ελεύθερο στις ατελείωτες πεδιάδες της Μοντάνα, ζει ο απρόβλεπτος κος Τ.Σ. Σπίβετ με την οικογένειά του.


Ποιος είναι ο κος Τ.Σ. Σπίβετ; Ένα δεκάχρονο παιδί-θαύμα, με εκπληκτική έφεση και αγάπη για την επιστημονική έρευνα. Ένας διαφορετικός και μοναδικά υπέροχος νεαρός με άσβεστο πάθος για τη χαρτογράφηση και τις εξεζητημένες εφευρέσεις…


Όπως λοιπόν ο μικρός πρωταγωνιστής μας δεν είναι και το πιο συνηθισμένο παιδί της Αμερικάνικης επαρχίας, έτσι και η οικογένειά του φαντάζει κάπως ιδιαίτερη! Η μητέρα του, την οποία υποδύεται η, ούτως ή άλλως, ξεχωριστή, δυο φορές υποψήφια για Όσκαρ, Έλεν Μπόναμ Κάρτερ, είναι κάθε άλλο παρά μια συμβατική νοικοκυρά της αμερικανικής επαρχίας.

Η φοβερά αδέξια και αστεία στις καθημερινές της οικογενειακές υποχρεώσεις, νοικοκυρά, αφιερώνει τον χρόνο της εξερευνώντας την εκπληκτική μορφολογία των εντόμων.

Ο μπαμπάς του κου Σπίβετ είναι ο Κάλουμ Κιθ Ρένι, στον ρόλο ενός καουμπόι που η ιστορία τον ξέχασε κολλημένο περίπου εκατό χρόνια πίσω.

Ο Λέιτον είναι ο δίδυμος αδελφός του Σπίβετ που ορίζει το είδος των αντιδιαμετρικά αντίθετων διδύμων! Τέλος, στον ρόλο της δεκατετράχρονης αδερφής του ξεχωριστού μας πρωταγωνιστή συναντάμε την υπέροχη Νιβ Ουίλσον (η Corbett της σειράς ταινιών τρόμου «Saw»), όπου εδώ τη γνωρίζουμε ως μια «τυπική» έφηβη Αμερικανίδα επαρχιοτοπούλα, αφοσιωμένη στην προετοιμασία για την κατάκτηση του τίτλου «Μις Αμερική».

Η “ήρεμη” συνύπαρξη των μελών της οικογένειας Σπίβετ, θα διαταραχθεί ξαφνικά, όταν ο Τ.Σ. λάβει ένα τηλεφώνημα με το πιο απίστευτο νέο της δεκάχρονης ζωής του: Το δημοφιλέστερο και πιο έγκυρο ίδρυμα τεχνολογίας στον πλανήτη, το περίφημο «Smithsonian» αποφάσισε να βραβεύσει μια από τις τελευταίες του σπουδαίες εφευρέσεις με το περιβόητο βραβείο «Baird»! Ποια είναι αυτή η εφεύρεση; Μα φυσικά η «Μηχανή Αέναης Κίνησης»!

Δίχως λοιπόν αρχικά να το αναφέρει στους γονείς του και χωρίς δεύτερη σκέψη, ο μοναδικός κύριος Σπίβετ αποφασίζει να φτιάξει τη βαλίτσα του και να ξεκινήσει ένα απίστευτο ταξίδι ζωής με προορισμό το μουσείο Smithsonian.

Εκεί, στα κεντρικά γραφεία του ιδρύματος, κανείς δεν έχει υποψιαστεί ποτέ, φυσικά, ότι ο μεγάλος εφευρέτης και λαμπρός επιστήμονας που αναμένεται να αλλάξει τη ροή της ιστορίας δεν είναι παρά ένας δεκάχρονος από την Αμερικάνικη επαρχία που κουβαλά μαζί του ένα σπουδαίο και σκοτεινό μυστικό…

Από 10 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Odeon

Πηγή: entertv:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου