Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η χειρότερη σχολική χρονιά για τα παιδιά με αναπηρία

Η φετινή σχολική χρονιά είναι η χειρότερη για τα παιδιά με αναπηρίες και κινητικά ή άλλα προβλήματα αφού όπως καταγγέλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με ειδικές ανάγκες, με άλλοθι την κρίση έχει οδηγηθεί σε διάλυση το εκπαιδευτικό σύστημα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες...

Οπως επισημαίνεται χαρακτητριστικά σε ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με ειδικές ανάγκες, «το εύκολο άλλοθι του μνημονίου και της τρόικας για να δικαιολογηθεί η υποστελέχωση έως και διάλυση των σχολικών δομών ειδικής εκπαίδευσης για τα άτομα με αναπηρία καταρρίπτεται μετά και την απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Ολι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή κ. Χρυσόγελου για τα θέματα της εκπαίδευσης των τυφλών. Ιδού η απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου: Η Επιτροπή δεν έχει προτείνει περικοπές στις δαπάνες για τις πολιτικές που αφορούν άτομα με προβλήματα όρασης!

»Καμία οικονομική κρίση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη διάλυση του εκπαιδευτικού συστήματος για τα άτομα με αναπηρία. Οι ρίζες αυτής της ανεπίτρεπτης και απαράδεκτης κατάστασης βρίσκονται σε παρελθούσες εύρωστες οικονομικές περιόδους, γι’ αυτό και η οικονομική κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν πρώην και νυν πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Χωρίς σχολεία στελεχωμένα με μόνιμους δασκάλους και εκπαιδευτικούς, χωρίς σχολεία προσβάσιμα σε κάθε άτομο με αναπηρία και σε κάθε εκπαιδευτικό με αναπηρία, χωρίς ειδικό βοηθητικό προσωπικό, χωρίς παράλληλη στήριξη, χωρίς τη διασφάλιση της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο τους, το εκπαιδευτικό σύστημα για ταάτομα με αναπηρία καταρρέει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου