Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική εξέταση μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις

Το υπουργείο παιδείας απέστειλε συμπληρωματική εγκύκλιο για την υποβολή δικαιολογητικών για προφορική εξέταση μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2013 που αφορά όσους μαθητές πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων.
Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου μας και συμπληρώνοντας το ΚΕΦ. Γ «ΠΕΡΙΠΤΩ ΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΝΩ ΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ», όσον αφορά ΜΟΝΟ την περίπτωση (ιν), σας ενημερώνουμε ότι όσοι μαθητές και απόφοιτοι πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή και θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2013, θα πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους:
- πρόσφατη σχετική ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία φέρει σφραγίδα από: i) Συντονιστή ιευθυντή Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή ii) νόμιμα εκτελούντα χρέη Συντονιστή Δ ιευθυντή Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή iii) Διευθυντή Πανεπιστημιακής Κλινικής ή από Δημόσιο Κέντρο Υγείας στην περιοχή του υποψηφίου, η οποία φέρει σφραγίδα του Δ ιευθυντή του Κέντρου, από την οποία προκύπτει η αδυναμία του μαθητή να συμμετάσχει σε γραπτή εξέταση. Στη γνωμάτευση, εκτός από το
κάταγμα ή την προσωρινή βλάβη, πρέπει να πιστοποιείται ρητώς η αδυναμία χρήσης του άνω άκρου για γραφή και να αναγράφεται το χρονικό διάστημα ισχύος της γνωμάτευσης, το οποίο πρέπει να συμπίπτει με την περίοδο των εξετάσεων.

Επίσης, όσοι μαθητές και απόφοιτοι προσκομίσουν γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής της Αποκεντρωμένης ιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών (πρώην Υγειονομικές Επιτροπές Νομαρχιών), της περιφέρειας ή των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης ή των ΚΕΠΑ που πιστοποιεί τα παραπάνω και είναι σε ισχύ, αυτή μπορεί να γίνει δεκτή

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
1. Οι ανωτέρω υποψήφιοι θα εξετασθούν στις πανελλαδικές εξετάσεις προφορικά, μόνο στα Βαθμολογικά Κέντρα ή στα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα. Τα ανωτέρω ισχύουν και για όσους αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις.
2. Οι υποψήφιοι αυτοί αμέσως μόλις τους προκύψει το κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή, θα πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους τη σχετική γνωμάτευση του Νοσοκομείου ή της Υγειονομικής Επιτροπής μαζί με σχετική αίτηση.
3. Οι Διευθυντές των Λυκείων, αφού ελέγξουν τις σχετικές γνωματεύσεις για τη νομιμότητά τους βάσει των ανωτέρω, πρέπει να αποστείλουν άμεσα στην ΕΕ Ε αντίγραφο της σχετικής γνωμάτευσης κατά περίπτωση. Η ΕΕ Ε ελέγχει τις γνωματεύσεις για τη νομιμότητά τους. Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφοροποίησης της ΕΕ Ε σχετικά με τη νομιμότητα των γνωματεύσεων, η ΕΕ Ε έρχεται σε συνεννόηση με το οικείο Λύκειο σχετικά με την ισχύ της γνωμάτευσης. Οι Διευθυντές των Λυκείων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ οφείλουν να ενημερώσουν προσωπικά κάθε προφορικά εξεταζόμενο του Λυκείου τους για τον χώρο εξέτασής του.

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου