Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

H Θεσσαλονίκη μέσα από τα Μουσεία της - Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, τα μαθήματα του δεύτερου κύκλου του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο «H Θεσσαλονίκη μέσα από τα μουσεία της», από τις 12.00 το μεσημέρι έως και τις 2.00 μ.μ, στο Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφόρος Στρατού 2).

Είναι η πρώτη φορά που ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με ένα από τα κορυφαία μουσεία της πόλης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. 

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Μαρία Τσαντσάνογλου, Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Διδάσκουσα Πολιτισμικής Ιστο­ρίας & Τέχνης ΝΑ Ευρώπης στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατο­λικών Σπουδών- Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης με την προϋπόθεση ότι οι ακροατές έχουν παρακολουθήσει τα 8/10 των διαλέξεων με έγκαιρη προσέλευση και αναχώρηση. 
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς και η παρακολούθησή τους είναι δωρεάν. 

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο δεύτερο κύκλο (δεν χρειάζονται εγγραφή όσοι ήδη είναι εγγεγραμμένοι) μπορούν να προσέρχονται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου (Κ. Καραμανλή 38Β), εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 9.00 το πρωί έως και τις 13.00 το μεσημέρι ή να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 840295 και 2310 841962 (Πληροφορίες: Παναγιώτης Κάσπαρης, Πολυτίμη Κοκόζογλου)

Τις εργασίες του Ανοιχτού Πανεπιστημίου συντονίζει Ομάδα Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης, που τελεί υπό τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Σχολικής Μέριμνας και δια Βίου Μάθησης Αντώνη Καρούμπη.

Την Ομάδα απαρτίζουν οι:
Ελένη Χοντολίδου (Αναπλ. καθηγήτρια, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Α.Π.Θ. , Σύμβουλος 1ης Δημοτικής Κοινότητας)
Στέλιος Ανδρέου ( Καθηγητής Αρχαιολογίας Α.Π.Θ.)
Βενετία Αποστολίδου (Αναπλ. καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ.)
Αλέξανδρος Γαρύφαλλος (Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ.) 
Γιώργος Ζωγραφίδης (Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Α.Π.Θ.)
Αγγελική Καλία (Δικηγόρος, Καθηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Περιβάλλοντος)
Σάσα Λαδά ( Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής, Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ)
Μαίρη Μικέ (Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας Α.Π.Θ.)
Μαρία Τσαντσάνογλου ( Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, διδάσκουσα στο ΠΑ.ΜΑΚ.) και 
Φωτεινή Τσιμπιρίδου (Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, ΠΑ.ΜΑΚ.)

Πηγή: ipolistonkosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου