Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Intelligence Squared Greece

H Intelligence Squared Greece είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος έχει ως κύρια δραστηριότητά την διοργάνωση debates (ανταγωνιστικών αγχιμαχιών) του τύπου της Οξφόρδης (Oxford Union).

Προσκαλώντας καταξιωμένους ανθρώπους του πνεύματος και των γραμμάτων, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους, επιστήμονες, ιστορικούς και φιλόσοφους, πολιτικούς, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες μπροστά σε ένα ενεργά συμμετέχον κοινό, στόχος του Οργανισμού είναι η παραγωγή γνώσης και συζήτησης πάνω σε θέματα ενδιαφέροντος μέσω της ευγενούς άμιλλας.

Η Intelligence Squared δραστηριοποιείται στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Σίδνεϋ, το Χονγκ Κόνγκ, το Κίεβο, την Αμπούτζα και, από το 2010 τηνΑθήνα. Στόχος της είναι η οργάνωση debates στα οποία επιφανείς πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί αντιπαραθέτουν τις απόψεις τους πάνω στα σημαντικότερα πολιτικά, κοινωνικά, ιστορικά και επιστημονικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Ο τρόπος διεξαγωγής των debates είναι βασισμένος στο πρωτότυπο μοντέλο ‘Oxford Union’ – δηλαδή, στην ανταγωνιστική αντιπαράθεση απόψεων πάνω σε μία ξεκάθαρη Θέση προκειμένου να κερδηθεί η εύνοια-και η ψήφος-του κοινού.

Η διαδραστική μας ιστοσελίδα περιλαμβάνει, εκτός των ανακοινώσεων των ζωντανών μας debates, μια πληθώρα πρωτότυπου και αρχειακού υλικού οργανωμένου θεματικά. Στη σελίδα DEBATES μπορείτε να βρείτε μια επιλογή γραπτών debates ενώ η σελίδα ΦΑΚΕΛΟΙ περιλαμβάνει συλλογή υλικού (πρωτότυπα και αποκλειστικά άρθρα και συνεντεύξεις, αναδημοσιεύσεις, μεταφρασμένα κείμενα) κάτω από μια θεματική ενότητα.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του καλοκαιριού με θέμα «ΦΕΥΓΩ»: Το δίλημμα «μένω ή φεύγω» των πρόθυμων & ικανών νέων Ελλήνων. Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου