Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Βιβλία από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού



Πρόκειται για έναν κατάλογο παιδικών βιβλίων, η θεματολογία των οποίων είναι τα δικαιώματα του παιδιού με επίκεντρο την διαφορετικότητα και την κοινωνική συνοχή.Ο κατάλογος αποτελεί ένα εργαλείο για εκπαιδευτικούς που μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν στην τάξη ως αφορμή για συζητήσεις για τα δικαιώματα του παιδιού αλλά και ευαισθητοποίησης και δημιουργικής έκφρασης των παιδιών.

Ο κατάλογος προσφέρεται δωρεάν σε ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.Δείτε και το www.diaforetikotita.gr

Έκδοση 2010, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού-εκδόσεις ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ


Το έντυπο αυτό περιέχει όλες τις ομιλίες Ημερίδας που οργάνωσε το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με θέμα « Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και το παιδικό βιβλίο».

Έκδοση 2008 , Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού



This brochure contains all speeches given during a day conference organized by Network for Children’s Rights(DIKTIO) with the theme ” Respect for Divercity and children’s books ”.

Published 2008, Network for Children’s Rights(DIKTIO)


Το βιβλίο περιέχει εξομολογήσεις παιδιών απο 12 χώρες,που ζουν στην Ελλάδα ως μετανάστες,πρόσφυγες ή παλιννοστούντες. Τα κείμενα αυτά βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα « Δρόμος μετ’ εμποδίων…με όραμα,προσπάθεια κι ελπίδα ».

Σ’ αυτό το βιβλίο τα παιδιά μιλούν με τα μάτια της ψυχής τους.Καταθέτουν την προσωπική τους εμπειρία,γεμάτη παράπονο,τραύματα,ανησυχίες αλλά και δίψα για δικαιοσύνη,αλληλεγγύη και αισιοδοξία για το μέλλον.Κοινό τους αίτημα ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αγάπη.

‘Εκδοση 2004, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού- εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ



Πρόκειται για την έκδοση στα ελληνικά της μελέτης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την παιδική εργασία.

‘Εκδοση 2003, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού- εκδόσεις ΟΔΥΣΣΕΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου