Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ιταλικό δικαστήριο δίνει για υιοθεσία βρέφος ηλικιωμένων γονέων

Δικαστήριο Ανηλίκων στο Τορίνο απεφάνθη ότι ένα κοριτσάκι 18 μηνών θα δοθεί για υιοθεσία, κρίνοντας ότι οι γονείς του είναι πολύ μεγάλοι σε ηλικία για να το μεγαλώσουν, όπως μεταδίδουν την Παρασκευή τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η μικρή Βιόλα, της οποίας ο πατέρας είναι 70 ετών και η μητέρα 57, γεννήθηκε στο Τορίνο στις 26 Μαΐου 2010, μέσω ετερόλογης εξωσωματικής γονιμοποίησης (με ξένο σπέρμα ή ωάριο) που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό.

«Δεν σκέφτηκαν ποτέ το ότι η κόρη τους θα έμενε ορφανή πολύ μικρή και ακόμα ότι θα ήταν αναγκασμένη να φροντίσει τους γονείς της» αναφέρει στην απόφασή του το δικαστήριο.

Το παιδί αυτό είναι καρπός «μιας διεστραμμένης εφαρμογής των τεράστιων δυνατοτήτων που προσφέρει η πρόοδος της γενετικής», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Το ζεύγος Γκαμπριέλα και Λουίτζι Ντε Αμπρόζις παντρεύτηκε το 1990 και η γυναίκα έκανε δέκα ανεπιτυχείς εξωσωματικές, επίσης απορρίφθηκαν οι δύο αιτήσεις υιοθεσίας που κατέθεσαν.

Έπειτα από αυτά αποφάσισαν να καταφύγουν σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο εξωτερικό.

Όμως το κοριτσάκι δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια όταν ο πατέρας του το ξέχασε επί 45 λεπτά στο αυτοκίνητο, όταν ήταν νεογέννητο.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου