Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόσωπα: Αδαμαντία Χαλκιαδάκη-Αργυρώ Μηλάκη

Την 9η θέση στο δρόμο αντοχής (κατηγορία Β) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδηλασίας αθλητών με αναπηρίες, που φιλοξενήθηκε στο Ροσκίλντε της Δανίας και συμμετείχε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, κατέκτησε το ελληνικό δίδυμο των Αδαμαντία Χαλκιαδάκη-Αργυρώ Μηλάκη. Κάλυψε την απόσταση των 76.9 χιλιομέτρων σε 2 ώρες 36 δευτερόλεπτα, μένοντας για λίγα εκατοστά του δευτερόλεπτου εκτός μεταλλίων, κάτι που σχολίασε με έμφαση και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βαρβεράκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι δύο αθλήτριες σύντομα θα βρεθούν στο βάθρο των νικητριών μεγάλης διοργάνωσης.

«Το μέλλον ανήκει σε αυτές τις αθλήτριες, αφού το επιτρέπει και το νεαρό τηςηλικίας τους. Μπορώ να πω σχεδόν μετά βεβαιότητας, ότι σύντομα θα βρεθούν στα μετάλλια των μεγάλων διοργανώσεων, γιατί όχι και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», είπε ο Γιώργος Βαρβεράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη διοργάνωση της Δανίας.

«Ήταν μια πολύ μεγάλη διοργάνωση. Η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην ιστορία των αγώνων ποδηλασίας αθλητών με αναπηρίες, αφού συμμετείχαν συνολικά 46 χώρες με περισσότερους από 380 αθλητές και αθλήτριες. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, αφού όλοι κυνηγούσαν βαθμούς ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η ομάδα μας, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και θεωρώ ότι οι εκπρόσωποί μας, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων».

Η ελληνική ποδηλασία αθλητών με αναπηρίες έχει εξασφαλίσει ήδη δύο «εισιτήρια» για τους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου, ωστόσο ο Γιώργος Βαρβεράκης ελπίζει σε μία ή ακόμη και δύο προκρίσεις.

«Βρισκόμαστε σε αναζήτηση χρημάτων για να συμμετέχουμε σε δύο ευρωπαϊκά κύπελλα που θα γίνουν έως τον Οκτώβριο, ενώ υπάρχει και το παγκόσμιο πίστας τον προσεχή Φεβρουάριο, οπότε και κλείνουν οι λίστες πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε κάποιους από αυτούς τους αγώνες, ώστε να διεκδικήσουμε ακόμη μερικές προκρίσεις».

Πηγή: ΕΑΟΑΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου