Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Μιά άνοιξη που δεν έγινε καλοκαίρι..

Η ιστορία του Σπύρου, ενός παιδιού µε διάγνωση "αυτισµός", και δύο δασκάλων- n µια δούλεψε µε το Σπύρο, n άλλη δούλεψε µε τον "αυτισµό" από το κλείσιµο στη χαρά της σχέσης, στις γέφυρες, µε τους άλλους, στο άνοιγµα στον κόσµο και µετά n αντίστροφη πορεία µέχρι τπν πλήρη απόσυρση. Μια άνοιξη που δεν έφτασε ποτέ να γίνει καλοκαίρι ή ένα απατηλό είδωλό της;

Η ιστορία είναι απολύτως πραγματική. Το µόνο που αλλάξαμε είναι τα ονόματα των πρωταγωνιστών
Ο Σπύρος ζει σ' ένα ορεινό νησιώτικο χωριό. Δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια σημασία. Σίγουρα, όμως, μας βοηθά να φτιάξουμε εικόνες τις χρειαζόμαστε, για να κατασκευάσει ο καθένας την πραγματικότητα που του ταιριάζει. Να μην μείνουμε σε αφηρημένα και θολά σχήματα. Ο Σπύρος είναι μια πραγματική φιγούρα. Όλα όσα έζησε, όλα όσα έγιναν ήταν πραγματικά. Η χαρά, η ελπίδα, η προσμονή, η απόσυρση, όλα ήταν πραγματικά. Γι' αυτό σας τα διηγούμαστε.

Για να διαβάσετε όλη την ιστορία κατεβάστε το αρχείο pdf. Αρχική δημοσίευση στο περιοδικό "Η Ζωή πλαγίως" Τα δικαιώματα για την μεταφορά της ιστορίας σε ψηφιακό αρχείο, παραχωρήθηκαν στο σχολείο μας από τον υπεύθυνο της έκδοσης κο Γεώργιο Μπάρμπα, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Από την κα Βασιλική Ιωαννίδου (Δασκάλα ειδικής εκπαίδευσης), όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου