Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Εκπομπές για την αναπηρία

Αν σας ενδιαφέρουν οι ενημερωτικές εκπομπές για την αναπηρία ή ο τρόπος που τα άτομα με αναπηρία προβάλλονται μέσα από σειρές και ταινίες στην ελληνική τηλεόραση, μην χάσετε αυτή την εβδομάδα (από Δευτέρα 4/7/2011 μέχρι και Πέμπτη 7/7/2011): 

(Τα στοιχεία είναι από το εβδομαδιαίο περιοδικό Ραδιοτηλεόραση. Οι περιλήψεις των εκπομπών δίνονται αυτολεξεί, ακόμα και σε περίπτωση που διαφωνούμε με την χρησιμοποιούμενη ορολογία).

Δευτέρα 4 /7/2011
21:00 – 23:15 ET1 Τελετή λήξης των Special Olympics 2011

23:15 – 24:00 ET1 Τα χρονικά της Μεσογείου (Ε): “Η κυρία του Μπονιφάτσιο”. Μέσα από έναν φανταστικό διάλογο, που εκτυλίσσεται σε κάποιο μουσείο της Κορσικής, ανάμεσα σε δύο γυναίκες ειδικών αναγκών θα ανακαλύψουμε το ψυχικό σθένος αυτών των ατόμων, με το πάθος τους για τη ζωή αλλά και τη στωικότητα με την οποίο αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής, Ένα μάθημα ζωής και θάρρους για όλους μας.

00:30 - 01:30 STAR Νόμος και τάξη: Ειδική ομάδα (Τηλεοπτική σειρά)
Η Κορίν Νίκολσον πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού και βρίσκεται σε κώμα. Ο μοναδικός μάρτυρας της άνανδρης επίθεσης είναι η νοητικά καθυστερημένη κόρη της Κέιτι και οι ντετέκτιβ διστάζουν να της πάρουν κατάθεση. Με τη βοήθεια του γιατρού Χουάνγκ, η Μπένσον και ο Στάμπλερ προσπαθούν να μιλήοσυν με την Κέιτι και να ενώσουν τα κομμάτια της αφήγησής της.

01:30 ΝΕΤ Μια ξεχωριστή σχέση (Ταινία).
Αισθηματικό δράμα. Ο Ρίτσαρντ, βιοπαλαιστής καλλιτέχνης, εμπλέκεται σε μια απάτη και το δικαστήριο ορίζει ως ποινή 120 ώρες κοινωνικού έργου. Η αποστολή του είναι να προσέχει μια νεαρή γυναίκα, την Τζέιν, ένα πολύ δυνατό άνθρωπο, η οποία είναι καταδικασμένη να ζει σε αναπηρική καρέκλα, και μεταξύ τους αναπτύσσεται μια αμοιβαία φιλία. Σκηνοθεσία: Πολ Γκρίγκρας, Παίζουν : Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Κένεθ Μπράνα.

Τετάρτη 6/7/2011
18:30 – 19:00 Πρίσμα + Τιποτα για εμάς χωρίς εμάς.

23:00 – 00:15 ΣΚΑΪ Ασυνήθιστοι άνθρωποι: Νανισμός
Το αποψινό ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ορισμένους από τους πιο κοντούς ανθρώπους του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του αρχέγονου νάνου He Ping Ping, ο οποίος ζυγίζει όσο και ένα μέσο βρέφος 1 έτους ! Εξετάζοντας την επιρροή που έχει το ύψος τους στην υγεία τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά σε θέματα εύρεσης εργασίας και προσωπικής ευτυχίας, δείτε πώς είναι η ζωή μέσα από τα δικά τους μάτια και παρακολουθήστε τις προσπάθειες που κάνουν για να βρουν ευτυχία και αποδοχή σε έναν κόσμο που τους μεταχειρίζεται συχνά σαν φρικιά. 

Αν έχει πέσει στην αντίληψή σας κάποια εκπομπή που ξεχάσαμε, στειλτε μας τα στοιχεία της για να τη συμπεριλάβουμε.


ΥΓ Όπως καταλάβατε, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν σοβαρές εκπομπές για την αναπηρία, λόγω των Special Olympics 2011. Αυτή την εβδομάδα, οι ρυθμοί επανέρχονται στα συνηθισμένα επίπεδα και οι εκπομπές για την αναπηρία είναι και πάλι σπάνιες στην ελληνική τηλεόραση.

3 σχόλια:

  1. poli boliko. An ginete, na mas enimeronete kathe bdomada giti sti zougla tis TV xanonte oles aytes oi ekpompes ! Distixos eine poli liges kai den diafimizontai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα προσπαθήσουμε να καθιερώσουμε μια ανάρτηση που θα συγκεντρώνει εβδομαδιαία τις εκπομπές σχετικά με την αναπηρία, την ειδική αγωγή κλπ.Εάν έχετε να μας προτείνετε κάτι, μη διστάσετε να στείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση angelou.kea@gmail.com
    Σας προτείνουμε να μεταβείτε στις αναρτήσεις με ετικέτα "προβολές" για να δείτε αποσπάσματα κλπ.Ίσως βρείτε κάποια εκπομπή που έχετε χάσει και υπάρχει κρυμμένη κάπου στο διαδίκτυο... Καλή τηλεθέαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sas efxaristo !!! Kathe bdomada tha eimai sintonismeni ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή