Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Παιδικές κατασκηνώσεις

Καλοκαιρινές αποδράσεις πλάι στο κύμα, με άφθονες στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργικού παιχνιδιού για τα παιδιά, περιλαμβάνουν τα προγράμματα ιδιωτικών και δημοτικών κατασκηνώσεων. Φέτος, αρκετοί δήμοι, λόγω των περικοπών αλλά και των καθυστερήσεων που επέφερε ο «Καλλικράτης», ενδέχεται να περιορίσουν τις θέσεις στα προγράμματά τους ή ακόμη και να αναστείλουν την υλοποίησή τους. Θέσεις υπάρχουν στις ιδιωτικές κατασκηνώσεις, όπου το κόστος περιλαμβάνει πολλές κι ενδιαφέρουσες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Πάντως, είτε σε ιδιωτικές είτε σε δημόσιες κατασκηνώσεις, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να «ξεφύγουν» από την πόλη και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρου προσωπικού να περάσουν δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες τους.

Η έναρξη της προθεσμίας κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών (αίτηση συμμετοχής, ιατρική βεβαίωση, πιστοποιητικό γεννήσεως κ.ά.) στα προγράμματα των δήμων αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών, όπως και το κόστος συμμετοχής που θα πρέπει να καταβάλουν οι γονείς.

Καλαμαριά
Δημιουργικές διακοπές σε υπερσύγχρονες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις οργανώνει φέτος ο δήμος Καλαμαριάς για 400-450 παιδιά έκτης δημοτικού. «Εχουμε αποφασίσει να μην επιτρέψουμε να πληρώσουν τα παιδιά την οικονομική ύφεση», εξήγησαν στον «Α» οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων, σημειώνοντας πως ο δήμος θα καλύψει εξολοκλήρου τα έξοδα συμμετοχής. Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο περιόδους, το πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, ενώ παράλληλα ο δήμος θα «τρέξει» και διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Αμπελόκηποι – Μενεμένη
Κατασκηνωτικά προγράμματα για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών και ΑΜΕΑ, που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, διοργανώνει η δημοτική αρχή. Πρόθεση του δήμου είναι να καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους των προγραμμάτων για τα παιδιά των απόρων οικογενειών, ενώ εντελώς δωρεάν θα λάβουν μέρος στα κατασκηνωτικά προγράμματα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα προγράμματα θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ παράλληλα ο δήμος θα υλοποιήσει προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για όσα παιδιά επιλέξουν να μείνουν στην πόλη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του δήμου.

Παύλου Μελά
Στις μαγευτικές παραλίες της Χαλκιδικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις διακοπές τους περισσότερα από 500 παιδιά του δήμου Παύλου Μελά. Το κόστος συμμετοχής είναι σταθερό στα 90 ευρώ για κάθε παιδί -το υπόλοιπο καλύπτεται από το δήμο- ενώ δωρεάν θα συμμετάσχουν περίπου 70 παιδιά μονογονεϊκών και άπορων οικογενειών, όπως και 35 παιδιά με ειδικές ανάγκες. Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στα κατασκηνωτικά προγράμματα αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του δήμου.

Συκιές – Νεάπολη
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν από το δήμο Συκεών - Νεάπολης οι λεπτομέρειες σχετικά με τα φετινά κατασκηνωτικά προγράμματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δήμος προτίθεται να καλύψει όλες τις αιτήσεις που θα κατατεθούν από τους δημότες, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν συμμετοχή περίπου 120 ευρώ. Τα προγράμματα θα διαρκέσουν δύο ενδεκαήμερα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Πυλαία - Χορτιάτης
Εντός των ημερών θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις και για τα κατασκηνωτικά προγράμματα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στα οποία αναμένεται να λάβουν μέρος εκατοντάδες παιδιά. Η δημοτική αρχή εξετάζει τις προτάσεις συνεργασίας που έχουν κατατεθεί, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη το αν και κατά πόσο θα καλυφθεί από το δήμο κάποιο μέρος του κόστους συμμετοχής.

Εύοσμος - Κορδελιό
Παρόμοια είναι η εικόνα και στο δήμο Ευόσμου – Κορδελιού. Η δημοτική αρχή δεν αποκλείει την υλοποίηση των κατασκηνωτικών προγραμμάτων, αλλά εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο υλοποίησής τους με τη συμμετοχή μικρότερου αριθμού παιδιών.

Πανόραμα
Θολό παραμένει το τοπίο αναφορικά με το φετινό πρόγραμμα κατασκηνώσεων του δήμου Πανοράματος, ο οποίος πέρυσι είχε καλύψει το 40% του κόστους συμμετοχής για περίπου 50 παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου