Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ανοιχτη εκδηλωση για τα Ατομα με Κινητικές Δυσκολίες

Το Metropolis, το BullMp Media Blog, ο Σύνδεσμος Τυφλών Ελλάδος, ο Σύλλογος Παραολυμπιονικών Σπάρτακος και η ειδική παιδαγωγός Βασιλική Τσιρίμπα σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του εθελοντικού Project “Φιλική Πόλη για τα Άτομα με Κινητικές Δυσκολίες”, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011, από τις 18.30- 00:00, στο Metropolis Live Stage - Πανεπιστημίου 54 & Εμ. Μπενάκη, 4ος όροφος, Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του εθελοντικού Project πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες ως προς την προσβασιμότητα, σε 700 μαθητές σχολείων της Καλλιθέας, όπου 100 περίπου μαθητές ανέλαβαν δράσεις μέσα από ομάδες που έφτιαξαν.

Συγκεκριμένα έκαναν τις εξής ενέργειες :
  • Kατέγραψαν τα σχετικά έργα που έχουν ήδη γίνει σε ακτίνα 7-8 τετραγώνων γύρω από το σχολείο τους, με σκοπό την προστασία καθώς και πρότειναν τα απαραίτητα έργα που χρειάζεται να γίνουν, δημιουργώντας μια λίστα που στάλθηκε στο Δήμο.
  • Δημιούργησαν φυλλάδια ευαισθητοποίησης που τοποθέτησαν σε αυτοκίνητα, μηχανές και καταστήματα που εμποδίζουν τη προσπέλαση.
  • Ενημέρωσαν με φυλλάδια τους πολίτες για το πώς μπορούν να εξυπηρετήσουν ή να συμπεριφερθούν σε έναν τυφλό ή κινητικά ανάπηρο που θα συναντήσουν στο δρόμο
Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Project, να γίνει η απαραίτητη ενημέρωση ώστε να συμβάλλουμε όλοι στις προϋποθέσεις για μια φιλική πόλη για την κυκλοφορία των ατόμων με κινητικές δυσκολίες και παράλληλα να διαδοθούν και να συνεχιστούν οι προσπάθειες και δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται από τις 18:30 – 20:30 παράλληλες δραστηριότητες όπως :
  • Παρουσίαση -σε μορφή έκθεσης- των δράσεων που έκαναν οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν σχετικά με την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.
  • Διεξαγωγή παιχνιδιών στους παρευρισκομένους από τους ανθρώπους του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Ελλάδος ώστε να βιώσουν πως είναι να κυκλοφορείς χωρίς την οπτική αίσθηση.
  • Προβολή ντοκιμαντέρ και spots σχετικά με την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες από την ομάδα του Συλλόγου Παραολυμπιονικών Σπάρτακος.
H εκδήλωση θα συνεχιστεί από τις 21:00 – 00:00 με ένα Special Party με LIVE Performance από τα ανερχόμενα Pop-Rock μουσικά συγκροτήματα WHITENOIZ και SUPERNOVA.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διοργάνωση: Ειδική παιδαγωγός Βασιλική Τσιρίμπα, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών Ελλάδος, Σύλλογος Παραολυμπιονικών Σπάρτακος,

Υποστηρικτής: New Planners http://www.newplanners.gr

Χορηγός επικοινωνίας: BullMp Media Blog http://bullmp.blogspot.com

Metropolis Live Stage: Πανεπιστημίου 54 & Εμ. Μπενάκη, 4ος όροφος, Αθήνα, Τηλ. 210 3808549

Πηγή: Καλά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου