Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά

Γνωριμία με το έργο των πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών που έζησαν και δημιούργησαν στο εξωτερικό, όπως ο Ιάννης Ξενάκης, ο Λουκάς Σαμαράς, ο Γιάννης Κουνέλλης, αλλά και κάποιων από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες τους κόσμου που δημιούργησαν έργα για την Ελλάδα, όπως οι Μπάρμπαρα Χέπγουερθ, Σάι Τουόμπλι και Λέοναρντ Κοέν και Μάρτιν Κίπενμπεργκερ, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μικρά παιδιά, ηλικίας τεσσάρων με οκτώ, στα καλοκαιρινά εργαστήρια που ξεκινούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις 20 Ιουνίου, με αφορμή την έκθεση «The Last Grand Tour. Σύγχρονοι Περιηγητές στη Ελλάδα», όπου εκτίθενται έργα των παραπάνω καλλιτεχνών.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται σε πενθήμερους κύκλους, ξεκινώντας από το «Σχεδιάζοντας το ταξίδι με προορισμό την Ελλάδα», κατά το οποίο επιλέγοντας υλικά, όπως μάρμαρο, βότσαλο, κοχύλι, ξύλο, τα παιδιά θα αφήσουν πάνω τους ίχνη σαν αυτά που σχεδίασαν οι καλλιτέχνες στο ελληνικό τοπίο.

Με κολάζ, πλαστελίνη και χρώματα θα δημιουργήσουν τοπία και εικόνες από την πόλη και την εξοχή και θα ανακαλύψουν μέσα από τα έργα τέχνης μύθους, μουσικές και δικές τους ιστορίες.

Επειτα, αφού τα παιδιά θα περιηγηθούν στις συλλογές του Μουσείου, θα φτιάξουν τις δικές τους καρτποστάλ και, τέλος, θα κατασκευάσουν το δικό τους «φορητό μουσείο», μια βαλίτσα γεμάτη ενθύμια.

Υπεύθυνες των εργαστηρίων που θα διαρκέσουν έως τα τέλη Ιουλίου είναι η Κατερίνα Ζαχαροπούλου και η Κατερίνα Σταμίδη.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου