Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ολοήμερα σχολεία, κέντρα λογοθεραπείας, νευρωτικά παιδιά κ.α.


Καταδικασμένα να αποτύχουν τα ολοήμερα σχολεία
Πυρ ομαδόν κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας από τον εκπαιδευτικό κόσμο, που διαπιστώνει σημαντικά λάθη και αστοχίες στο σχεδιασμό για τη λειτουργία των 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Σαν τα μανιτάρια έχουν τα τελευταία 10-15 χρόνια ξεφυτρώσει σε πόλεις και συνοικίες μαγαζιά και μαγαζάκια που φέρουν την ταμπέλα/τίτλο Κέντρα Λογοθεραπείας. Επιχειρώντας μιά ενδεικτική έρευνα για τα πίσω από την βιτρίνα τεκταινόμενα, συνθέσαμε μιά εικόνα αντιπροσωπευτική για τα περισσότερα (όχι όλα) Κέντρα που προσφέρουν υπηρεσίες σε χιλιάδες παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και/ή αναπηρίες.

Νευρωτικά παιδιά από «γονείς - ελικόπτερα»
Αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι υπερπροστατευτικοί γονείς, οι οποίοι ονομάζονται «γονείς-ελικόπτερα» επειδή βρίσκονται μονίμως επάνω από τα βλαστάρια τους, επηρεάζουν σημαντικά και μάλιστα αρνητικά τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά των παιδιών τους.

Αλλαγή δεδομένων στην επιλογή ιδιωτικού σχολείου Αλλον ένα δείκτη των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική οικογένεια θεωρούν οι ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων τις εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φετινών μαθητών των ιδιωτικών σχολείων θα επιστρέψει και την επόμενη χρονιά στους ίδιους χώρους, με δεδομένες τις οικονομικές θυσίες των γονιών. Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) τηρεί στάση αναμονής
Τα παιδιά που τρώνε τρία ή περισσότερα χάρμπουργκερ την εβδομάδα, με τις συνηθισμένες συνοδευτικές σάλτσες και τα "απαραίτητα" αναψυκτικά, εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος. Αντίθετα, μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και ψάρια, και με χαμηλά λιπαρά, όπως η μεσογειακή, φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο άσθματος, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου