Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Εγκαίνια του ΚΔΑΠ ΜΕΑ από τη Φώφη Γεννηματά

Τα εγκαίνια του ΚΔΑΠ ΜΕΑ – Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου Συκεών θα τελέσει η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώφη Γεννηματά, σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. 
Πρόκειται για τη μόνιμη πλέον και με δυνατότητα φιλοξενίας του συνόλου σχεδόν των δράσεών της, στέγη της Υπηρεσίας ΑμεΑ του δήμου Συκεών στην οδό Νικολάου Παρασκευά 43. 
Ο χώρος είναι ισόγειος 300 τ.μ. και η δημοτική αρχή διέθεσε από το δημοτικό ταμείο 300.000€ για την αγορά και 250.000€ για τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωσή του. 
Εκεί αναπτύσσονται όλες οι δραστηριότητες επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικής ένταξης ατόμων με νοητική ανεπάρκεια, κινητικές αναπηρίες ή ψυχικές ασθένειες, μέσα από τη λειτουργία των μονάδων του Πλυντηρίου-Σιδερωτηρίου και του Εργαστηρίου Χειροτεχνικών Κατασκευών και Ανακύκλωσης Χαρτιού. 
Επίσης, αξιοποιείται ο ελεύθερος χρόνος των συμμετεχόντων, με τη λειτουργία ομάδων θεάτρου και μουσικής, τμήματος εξοικείωσης με την αγγλική γλώσσα και τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, διοργανώνονται εκδρομές σε θέατρο, κινηματογράφο και έξοδοι σε κέντρα ψυχαγωγίας. Αναπόσπαστο τμήμα είναι και ο αθλητισμός (μπάσκετ, ορθοσωμική γυμναστική, παραδοσιακοί χοροί, bowling κ.ά.), ενώ πολλές φορές οι νέοι της Υπηρεσίας έχουν διακριθεί σε αγώνες, κατακτώντας μάλιστα χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια στο bowling, το στίβο, το μπαλάκι, το ποδήλατο και την κολύμβηση στους Special Olympics! 
Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 104 άτομα, τα οποία σε διαφορετικά ωράρια μπορούν να συμμετέχουν σε όλο το φάσμα των αναπτυσσόμενων δραστηριοτήτων. 

Νωρίτερα, στις 6 το απόγευμα, η υφυπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το διαμέρισμα αυτόνομης διαβίωσης νέων με αναπηρία (Νικηφορίδη με Ιπποκράτους). 
Ο δήμος Συκεών δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία στην αυτόνομη διαβίωσης, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να κατοικήσουν σε προστατευόμενα διαμερίσματα αυτόνομης διαβίωσης, ώστε να παραμένουν ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας και να μην καταλήγουν σε κάποιο ίδρυμα. 

Επίσης, στις 5 το απόγευμα η κα.Γεννηματά θα βρεθεί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου (αυλόγυρος δημαρχείου), όπου θα είναι σε εξέλιξη η νέα, τακτική τετραήμερη (6-9/6) εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας του δήμου Συκεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου