Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Απερισκεψίες, facebook, λογισμικό και sms

Αρχίζουν τη σεξουαλική ζωή τους πολύ νωρίς και εθίζονται στο να αψηφούν τους κινδύνους. Οι έλληνες έφηβοι ρισκάρουν συστηματικά να βρεθούν αντιμέτωποι με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καιανεπιθύμητες εγκυμοσύνες

Στις 23 Απριλίου, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, ο καθηγητής Φυσικής κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος δέχτηκε δεκάδες ευχές από τους μαθητές της τάξης του, αλλά και από εκείνους που έχουν αποφοιτήσει. Δεν πέρασαν όμως από το σχολείο στο οποίο διδάσκει, ούτε τηλεφώνησαν για να δώσουν τις ευχές τους, αλλά τις έστειλαν διαδικτυακά, μέσω Facebook.
Ανάμεσα στους 249 «φίλους» που έχει ο εκπαιδευτικός, οι περισσότεροι είναι μαθητές και απόφοιτοι του σχολείου στο οποίο διδάσκει. «Τα παιδιά μπαίνουν σε ένα ασφαλές, κλειστό περιβάλλον όπου μπορούν να συνομιλήσουν με τους συμμαθητές τους, να γράψουν τις απορίες τους και όλα αυτά ενώ τα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι τους και εγώ στο δικό μου».

Ενα πολύτιμο εργαλείο, για να προστατεύονται από εκείνους που προσπαθούν ύπουλα να τους παρασύρουν, θα έχουν στα χέρια τους οι νεαροί χρήστες του Διαδικτύου χάρη σε μια εφαρμογή λογισμικού που ανέπτυξαν επιστήμονες, μέσω της οποίας μπορούν να καταλάβουν αν οι συνομιλητές τους στις ομάδες συζήτησης είναι ενήλικοι που προσποιούνται τα παιδιά.

ο γνωστό σε όλους 100 δεν είναι μόνο ο αριθμός του τηλεφωνικού κέντρου της Αμεσης Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Στον ίδιο αριθμό μπορείτε να στέλνετε γραπτά μηνύματα (SΜS) από το κινητό σας τηλέφωνο για να αναφέρετε περιστατικά που αφορούν εγκληματικότητα- η ανταπόκριση, λένε οι άνθρωποι της Αστυνομίας, είναι το ίδιο γρήγορη και βέβαια κοστίζει λιγότερο. Αντίστοιχο σύστημα επικοινωνίας εφαρμόζεται και στην Πυροσβεστική, όχι πάντως με την ίδια αξιοπιστία, κάτι που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ΄ όψιν, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι πυρκαϊές είναι συχνότερες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου