Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

«ALMA» Καλοκαιρινή γιορτή παιδιών & νέων με αναπηρία

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA», όπως γνωρίζετε, είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δημιουργήθηκε το 1996 από επιστήμονες ειδικευμένους στην Ειδική Αγωγή με σκοπό την δημιουργική απασχόληση παιδιών και νέων με αναπηρία (νοητική υστέρηση και αυτισμό) και στόχο την ένταξή τους σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών Μέσα από ποικιλία δράσεων, όπως Λέσχη Δημιουργικής Απασχόλησης, αθλητικών προγραμμάτων, πολυήμερων εκδρομών και κατασκηνώσεων, όπως και προγράμματος προετοιμασίας νέων για ημιαυτόνομη διαβίωση τα παιδιά και οι νέοι μας έχουν την ευκαιρία για ισότιμη ένταξη στην κοινωνία μας. Με στόχο την ενημέρωση του κοινού για θέματα σχετικά με την αναπηρία συμμετέχουμε σε εκθέσεις και συνέδρια και αναπτύσσουμε «Δράσεις Ευαισθητοποίησης» σε μαθητές δημοτικών και γυμνασίων απέναντι στα παιδιά και τους νέους με αναπηρία.

Η καλοκαιρινή γιορτή του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA»,
την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010 και ώρα 19:00μ.μ. 
που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
στο χώρο του «Pool Club», πλησίον του Αθλητικού Κέντρου 
του Δήμου Π. Φαλήρου (Μαρίνα Φλοίσβου – Τροκαντερό),

Θα ακολουθήσει Μουσικό Πρόγραμμα από την Ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας και η εκδήλωση θα κλείσει με χορό και δεξίωση υπό τον ήχο της μουσικής της Ορχήστρας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν μουσικοθεατρικά δρώμενα από τα παιδιά και νέους με αναπηρία του Σωματείου, τραγούδια από την χορωδία μας, καθώς και παρουσίαση της Ομάδας Δημοτικών Χορών του Συλλόγου μας.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Π. Φαλήρου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που στηρίζουν τα προγράμματα του Συλλόγου, καθώς και εκπρόσωποι Κέντρων και Ιδρυμάτων ΑμεΑ, φίλοι και συγγενείς των νέων μας με αναπηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου