Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ημερίδα: «Αυτονομία και Επικοινωνία στην Καλαμαριά»

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ομάδα Δράσης Καλαμαριάς του προγράμματος «Αυτονομία και Επικοινωνία» του Οργανισμού Κοινωνικής φροντίδας του Δήμου Καλαμαριάς, το Τμήμα Ψυχολογίας και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια διεκδίκησης και έκφρασης των δικαιωμάτων και των αναγκών των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας είναι τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, έχοντας τη συστηματική υποστήριξη των εργαζομένων του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας, καθώς και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Ψυχολογίας.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, διοργανώνουμε ημερίδα με θέμα: «Αυτονομία και Επικοινωνία στην Καλαμαριά». Σας προσκαλούμε λοιπόν την Δευτέρα, 31 Μαΐου, στις 17:00, στο Θέατρο Χηλής, να συζητήσουμε για τις ανάγκες μας και να διεκδικήσουμε παρέα τα δικαιώματα μας.
Η δράση υποστηρίζεται αφιλοκερδώς από γνωστά συγκροτήματα της πόλης μας με συναυλία που θα γίνει στον πεζόδρομο Καλαμαριάς.

Με εκτίμηση,
Θεοδόσης Μπακογλίδης, Δήμαρχος Καλαμαριάς
Κυριακή Μπαλτατζή -Φοροπούλου, Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Δήμου Καλαμαριάς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17.00-17.10: Έναρξη-Χαιρετισμοί
Θεοδόσης Μπακογλίδης, Δήμαρχος Καλαμαριάς
Κυριακή Μπαλτατζή- Φοροπούλου, Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Δήμου Καλαμαριάς
17.10-17.20: “Τρία Χρόνια Αυτονομία και Επικοινωνία”
Ιφιγένεια Καραμφίλλη

17.20-17.30: “Μια εναλλακτική προσέγγιση με επίκεντρο τις δυνατότητες, τις ανάγκες και τα δικαιώματα των μελών του Προγράμματος ¨Αυτονομία και Επικοινωνία”
Σταύρος Ευθυμιάδης

17.30-17.40: “Κοινωνικός Απολκεισμός: Εμπειρίες”
Ναταλία Κατσαρού και Μαρία Γκιουλετζή

17.40-17.50: “Προσβασιμότητα ”
Βαγγέλης Βουλγαράκης

17.50-18.00: “Εκπαίδευση: Στόχοι-Δυνατότητες ”
Αναστασία Συμεωνίδου

18.00-18.10: “Ενδιαφέροντα- Χόμπυ: Ελεύθερος χρόνος- Συμμετοχή σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του δήμου μας ”
Ηλιάννα Μουστάκη και Νίκος Χατζόπουλος

18.10-18.20: “Επαγγελματική Αποκατάσταση: Εκπαίδευση-Ανεργία- Αναψυκτήριο ”
Παναγιώτης Λιαμαρκόπουλος και Νικήτας Χατζηπούπης

18.20-18.30: “Μέλλον: Φόβοι- Όνειρα ”
Μάριος Παντελίδης και Στράτος Τσιρώνης

Διάλειμμα- Καφές

19.00-19.10: “Αυτόνομη διαβίωση- Συνθήκες διαβίωσης σήμερα. Έλλειψη εκπαιδευμένου και μόνιμου προσωπικού. Κοινωνικό κράτος”
Λεόνα Ασλανίδου

19.10-19.20: “Αυτόνομη Διαβίωση. Το μέλλον των παιδιών μας ”
Αλέξανδρος Οδυσσεύς

19.20-19.30: “Η Ανατολή ”
Μαρία Περγαμηνέλη

19.30: Συζήτηση
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

• Ιφιγένεια Καραμφίλλη: ψυχολόγος, εργαζόμενη στο πρόγραμμα “Αυτονομία και Επικοινωνία” του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Καλαμαριάς
• Σταύρος Ευθυμιάδης: ψυχολόγος, μεταπτυχιακός φοιτητής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.
• Ναταλία Κατσαρού, Μαρία Γκιουλετζή, Βαγγέλης Βουλγαράκης, Νίκος Χατζόπουλος, Παναγιώτης Λιαμαρκόπουλος, Νικήτας Χατζηπούπης, Μάριος Παντελίδης και Στράτος Τσιρώνης: μέλη της Ομάδας Δράσης Καλαμαριάς του προγράμματος “Αυτονομία και Επικοινωνία”
• Αναστασία Συμεωνίδου: σπουδάστρια στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής (ΒΙΑΜΥΛ)
• Ηλιάννα Μουστάκη: σπουδάστρια στην Πρότυπη Βιοτεχνική Μονάδα Λακκιάς
• Λεόνα Ασλανίδου: γονέας, συνοδός σχολικού λεωφορείου, γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (Φίλυρο)
• Αλέξανδρος Οδυσσεύς: γονέας
• Μαρία Περγαμηνέλη: γονέας, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με ειδικές ανάγκες και φίλων αυτών “Οι Ταξιάρχες”

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ:
• Τίνα Βερβεροπούλου και Αντιγόνη Λεμονά: μέλη της Ομάδας Δράσης Καλαμαριάς του προγράμματος “Αυτονομία και Επικοινωνία”

ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ:

RADIOACTIVE
The Mexiguns
ARKAN
DR. FUNK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου