Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Επίκαιρα




Η Δώρα Μουτσιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΑΜΕΑ: Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις η Βολιώτισσα αθλήτρια της Σκοποβολής Ατόμων με Αναπηρία Δώρα Μούτσιου, αφού πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στα Παγκόσμια Κύπελλα Πολωνίας και Τουρκίας κατάφερε να πιάσει τα απαιτούμενα όρια και να πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Με πίεση και χοληστερίνη 1 στα 3 υπέρβαρα παιδιά: Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", κ. Αρτεμις Τσίτσικα, με αφορμή το 3ο Εντατικό Σεμινάριο στην Εφηβική Ιατρική, το οποίο πραγματοποιείται από σήμερα έως την Κυριακή στην Αθήνα.

Κίνδυνος αιφνίδιου βρεφικού θανάτου από το «φάσκιωμα» του παιδιού: Οι ηρεμιστικές επιδράσεις που έχει το «φάσκιωμα» του παιδιού (δηλαδή το τύλιγμα του με την κουβέρτα) μπορεί να καταστήσουν δυσκολότερη την αφύπνιση του βρέφους από τον ύπνο, αυξάνοντας τις πιθανότητες αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, σύμφωνα με μικρή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Pediatrics.

Το οικογενειακό μοντέλο στα σχολικά εγχειρίδια: «Πιστά» στην παραδοσιακή συμβατική - πυρηνική οικογένεια, αλλά μακριά από τη σύγχρονη ελληνική κοινωνική πραγματικότητα, παραμένουν τα σχολικά εγχειρίδια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρά την πρόσφατη αναθεώρησή τους (2007). Αντίθετα, οι αλλαγές στην οικογενειακή δομή διατρέχουν τις σελίδες της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου