Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

2ο Διεθνές Φεστιβάλ «Ιπποκράτης»


Η επιτυχία του περυσινού 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Ιπποκράτης» για θέματα υγείας στην Κω υπήρξε σημαντικό εφόδιο για τη διοργάνωση του δεύτερου φεστιβάλ το οποίο, όπως ανακοινώθηκε χθες, θα πραγματοποιηθεί 1-6 του προσεχούς Σεπτεμβρίου. 
Στο πρόγραμμα βρίσκουμε ταινίες με θέμα τον αυτισμό («Αλογόπαιδο», «Αγόρι εντός», «Συμπεριλαμβάνοντας τον Σαμουήλ»), τον γυναικείο οργασμό, τη στυτική δυσλειτουργία («Οργασμός ΑΕ», «Ο στυτικός άνδρας») και τις ζωές διάσημων ανθρώπων που έδωσαν γενναιόδωρα τις γνώσεις τους στις επιστήμες (η «Βασίλισσα των προφυλακτικών» αναφέρεται στη διάσημη γερμανίδα σεξολόγο Μόνικα Κράουζε η οποία πέρασε ένα μεγάλο διάστημα της ζωής της στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο προσπαθώντας να διαπαιδαγωγήσει σεξουαλικά τη νεολαία). Η θεματολογία καλύπτει επίσης τη νόσο των τρελών αγελάδων («Η ιδιοφυΐα και τα αγόρια») αλλά και την αγορά βρεφών μέσω Διαδικτύου («Μωρό από το Ιnternet»). 

«Δημιουργήσαμε το Φεστιβάλ της Κω σε περίοδο κρίσης, για να προτείνουμε έναν προσανατολισμό ζωής σωτήριο, για να φωτίσουμε τις δυναμικές εκείνες εξαιρέσεις που δείχνουν ότι αξίες πέραν του πλουτισμούαποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο διαβίωσης και μόνο έτσι μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει με το σώμα και το πνεύμα του σε ισορροπία άρα και υγεία» είπε στο «Βήμα» η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Λουκία Ρικάκη . 

«Στην ετήσια συνάντηση κινηματογράφου και ιατρικής συγκεντρώνουμε κάθε χρόνο κινηματογραφικά έργα σπουδαίας ηθικής αξίας και ίσως ελάχιστης χρηματιστηριακής, τα οποία φωτίζουν εκείνους που υπηρετούν την υγεία με αυταπάρνηση, φροντίζουν τον διπλανό τους με γενναιοδωρία, νοιάζονται και φροντίζουν για μια ισορροπημένη διαβίωση πάνω στον πλανήτη. Πολύ μακριά από τις εφήμερες σειρήνεςτου εξίσου εφήμερου πλουτισμού, ο οποίος βρίσκεται πίσω από πολλές από τις σύγχρονες διαταραχές της υγείας, υπάρχουν ευτυχώς άνθρωποι που σέβονται το δώρο της ζωής, τιμούν το πέρασμα τους από τούτη τη γη και επιστρέφουν απλόχερα τα δώρα». 

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου