Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Διάφορα επίκαιρα

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, το 22,2% των εφήβων έχουν προβλήματα που επηρεάζουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους, γεγονός που τους προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη απελπισία. 

Προτάσεις επιτροπής εκπαιδευτικών προς το υπουργείο Παιδείας για τη μετατροπή του μαθήματος από υποχρεωτικό σε επιλεγόμενο προκαλούν την αντίδραση ιεραρχών και θεολόγων

Ενα σημαντικό πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας, με την ενεργό μακροχρόνια συμμετοχή των τοπικών παραγόντων, είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Παιδειατροφή», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Υγείας, Παιδείας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τα κινητά τηλέφωνα είναι βλαβερά για την υγείαμας και κυρίως για τον οργανισμό των μικρώνπαιδιών, υποστηρίζει στο καινούργιο της βιβλίομια διακεκριμένη αμερικανίδα επιστήμονας.

Τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 18 ετών δεν πρέπει να λαμβάνουν σιρόπια για τον βήχα που περιέχουν κωδεΐνη, προειδοποιούν οι υπεύθυνοι της αρμόδιας βρετανικής αρχής για τα φάρμακα. Οπως σημειώνουν δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι αυτού του είδους τα φάρμακα βοηθούν στην αντιμετώπιση του βήχα ενώ παράλληλα η κωδεΐνη που περιέχουν μπορεί να συνδέεται με παρενέργειες. 

Τα παιδιά από διαλυμένες οικογένειες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς. Μία από τις μεγαλύτερες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ σε παιδιά στη Βρετανία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσα ζουν με έναν γονιό ή με θετούς γονείς διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν συναισθηματικές διαταραχές, κακή συμπεριφορά και υπερκινητικότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου