Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Τα παραολυμπιακά «δελφίνια» μας αναμένεται να λάμψουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

24 διακεκριμένοι κολυμβητές απαρτίζουν την ελληνική αποστολή που λαμβάνει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης 2010 του Αϊντχόβεν. Μεταξύ των μετεχόντων πρωταθλητών μας δεσπόζουν σημαντικές μορφές της σύγχρονης ιστορίας του αθλήματος όπως οι Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Γιώργος Καπελάκης και Χρήστος Ταμπαξής, άπαντες μεταλλιούχοι των προηγούμενων παραολυμπιακών αγώνων.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται από 15 ως 21 Αυγούστου, αναλυτικά δε η ελληνική αποστολή αποτελείται από τους εξής αθλητές : Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Γεώργιος Καπελλάκης, Χρήστος Ταμπαξής, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός, Αντώνης Κυμούνδρης, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Γεώργιος Αποστολίδης, Χρυσούλα Αντωνιάδου, Παναγιώτης Χριστάκης, Ιωάννης Χρυσοβέργης, Αδαμαντία Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνος Φύκας, Λεωνίδας Ηλιάδης, Μαρία Καλπακίδου, Κωνσταντίνος Καραούζας, Ιωάννης Κωστάκης, Μαρία Λιάσκου, Χαράλαμπος Παπαϊωάννου, Σεμίχα Ριζάογλου, Χριστίνα Ταρατόρη, Βασίλης Τσαγγάρης, Αντώνης Τσαπατάκης και Νικόλαος Τσότρας.

Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμΕΑ) Γιώργος Φουντουλάκης, ενώ την ομάδα συνοδεύουν και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιάννης Αλεξάκης και Γιάννης Μαχίλης.

Οι προσδοκίες για θέσεις στο βάθρο και πλασαρίσματα είναι μεγάλες, η ελληνική ομάδα θεωρείται από τις ισχυρότερες που λαμβάνουν μέρος, άλλωστε το κίνητρο είναι σημαντικό. Από τους αγώνες του Αϊντχόβεν δίδονται τα πρώτα εισιτήρια πρόκρισης (quota places) για τους παραολυμπιακούς αγώνες που διεξάγονται στο Λονδίνο το 2012. Αναμένονται, κατά συνέπεια, μεγάλες επιτυχίες από τα παραολυμπιακά δελφίνια μας.

στη φωτογραφία είναι ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου