Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

«Όλοι για το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ισχυρό «παρών» έδωσαν στην καλοκαιρινή κινητοποίηση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα δημοφιλή μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του protagon.gr, Σταύρος Θεοδωράκης, Ηλίας Μαμαλάκης, Παύλος Τσίμας και Μαρία Χούκλη.

Σε επίσημη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσιάστηκε σε πρώτη προβολή το τηλεοπτικό σποτ της κινητοποίησης με τίτλο «Όλοι για το Χαμόγελο», που δημιούργησε η επίλεκτη δημοσιογραφική παρέα σε συνεργασία με την διαφημιστική εταιρία MAGNET.
O Σταύρος, η Μαρία, ο Παύλος και ο Ηλίας, έχοντας βιώσει από κοντά το έργο του Οργανισμού μας, τις χαρές αλλά και τα προβλήματα που συνοδεύουν κάθε ξεχωριστή του δράση, ενώνουν τις φωνές τους εκπέμποντας σήμα κινδύνου προς το σύνολο της κοινωνίας και γίνονται πρεσβευτές της ανάγκης να συμμετέχουμε όλοι, κάθε μέρα, κάθε ώρα και καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου σε αυτό τον καθημερινό αγώνα.

«Τα παιδιά που σώζει το Χαμόγελο είναι τα δικά μας παιδιά. Τα γειτονόπουλα μας, τα ανίψια μας, τα παιδιά "των απέναντι", τα παιδιά που εγκατέλειψαν κάποιοι σαν και εμάς. Και αν δεν τα βοηθήσει κανείς αυτά τα παιδιά, αύριο θα τα βρούμε μπροστά μας και τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Ας κάνουμε λοιπόν αυτό που πρέπει. Είναι τόσο απλό άλλωστε. Ένας στους δέκα Έλληνες αν έκανε ένα τηλεφώνημα στο 901 11 15 15 15 τα εκατοντάδες παιδιά που βοηθάει το Χαμόγελο δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα. Για σκεφθείτε το, δεν είναι εύκολο; Ένας στους δέκα ένα τηλεφώνημα. Στο protagon.gr λέμε ότι είναι εύκολο», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε για την πανελλήνια δράση που αναπτύσσει «το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 15 χρόνια και για τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών που καλείται καθημερινά να καλύπτει, υπό αντίξοες συνθήκες και με έντονη την επίδραση της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, ο κ.Γιαννόπουλος αναφέρθηκε και στη «μοναξιά» που κατά κανόνα βιώνει τους θερινούς μήνες ο Οργανισμός μας. Αυτό γιατί οι καλοκαιρινές διακοπές συνοδεύονται -δυστυχώς- και από διακοπές στην ενίσχυση του Οργανισμού, λόγω του προσανατολισμού του κόσμου στην ευχάριστη πλευρά της ζωής. Ωστόσο, οι ανάγκες των παιδιών πληθαίνουν αδιάκοπα, με αποτέλεσμα η αγωνία του Οργανισμού για την κάλυψή τους να μεγεθύνεται διαρκώς.

«Δυο χρόνια τώρα, από τη μέρα που ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με "Το Χαμόγελο του Παιδιού" , παρακολουθούμε και μοιραζόμαστε την καθημερινή αγωνία αυτής της διευρυμένης «οικογένειάς» μας με τα χιλιάδες παιδιά. Αγωνία για επιβίωση. Αυτή μας κινητοποιεί κάθε φορά να προσφέρουμε αυτό που εμείς ξέρουμε. Μια ιδέα. Μια ιδέα που γίνεται τηλεοπτική επικοινωνία με τόσο σημαντικούς πρωταγωνιστές. Που και αυτοί, μαζί με όλους εμάς, αναλαμβάνουν την ευθύνη για το χαμόγελο χιλιάδων παιδιών, που κινδυνεύει να σβήσει. Σκεφτήκαμε ότι στις ιστορίες των παιδιών που βρίσκουν στέγη στο Χαμόγελο φταίει πάντα κάποιος άλλος. Τώρα όμως, αν το εγκαταλείψουμε, θα φταίμε εμείς. Και δεν έχουμε δικαιολογία. Γιατί μπορούμε να προσφέρουμε. Έστω κάτι μικρό. Έστω και ένα ευρώ. Στην παρέα της Magnet λέμε "ένα ευρώ μπορώ να το βρω". Όλοι μπορούμε.», δήλωσε η Κατερίνα Χούπη, Executive Creative Director Magnet

Στον επίλογο της παρουσίασης, το πάνελ των ομιλητών τόνισε την ανάγκη για ενεργή ανάμιξη όλων στη στήριξη αυτών των παιδιών και στην οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού, που εξάλλου επιβιώνει και διευρύνει όλα αυτά τα χρόνια τη δράση του, αποκλειστικά χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

Πηγή: Το Χαμόγελο του Παιδιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου