Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

«Βαλκανική Πλατεία 2010»

Πρόκειται για την πιο σημαντική σειρά εκδηλώσεων του Δήμου Νεάπολης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού. Μια γιορτή του Πολιτισμού με συμμετοχές από όλες τις χώρες της Βαλκανικής, που καθιερώθηκε και αποτελεί πλέον έναν πετυχημένο θεσμό με πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, έπειτα από τη θερμή ανταπόκριση των κατοίκων της πόλης της Θεσσαλονίκης, ‘’καταλαμβάνοντας’’ κάθε χρόνο μεγαλύτερη έκταση.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προσέγγιση των λαών της Βαλκανικής μέσω της κουλτούρας τους, έτσι ώστε να προωθηθεί η ιδέα της ειρήνης στον ευαίσθητο χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής που προσανατολίζονται σ' ένα κοινό Ευρωπαϊκό μέλλον.
Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλος «Η Βαλκανική Πλατεία μετατρέπει κάθε χρόνο όλη τη Νεάπολη σε μία πλατεία, μία πλατεία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην καρδιά των Βαλκανίων που επιδιώκει αρχικά την ψυχαγωγία και τη γιορτή, χωρίς όμως να αντιλαμβάνεται τον Πολιτισμό απλώς ως άθροισμα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Πίσω από αυτές καθ’ εαυτές τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις βρίσκεται η αγωνία για το μέλλον, ο πόθος για ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη γειτονικών λαών με κοινή -αν και ταραχώδη- ιστορική διαδρομή. Εκδηλώσεις σαν τη Βαλκανική Πλατεία γεννούν ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον και εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο το όραμά μας για ένα δήμο με θέση – καταλύτη, με σημαντική συμβολή στη συνολική προσπάθεια για ενίσχυση του ρόλου της Θεσσαλονίκης στο νέο διεθνές περιβάλλον, που θα λειτουργήσει ως παράγοντας φιλίας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα είναι ένα σημαντικό γεγονός που αφορά ολόκληρη την πόλη μας, αλλά έχει αφετηρία και έδρα τη δυτική πλευρά της, σηματοδοτώντας έτσι την προσπάθεια μας για ανάπτυξη και εξάλειψη οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, που μας καθυστέρησαν για πολλά χρόνια».

31 Αυγούστου - 4 Σεπτεμβρίου
Ώρες : 19:00 - 21:00
Η εικαστική ομάδα «Αχτένιστα Πινέλα» και οι Εικαστικές δημιουργίες παρουσιάζουν παιδικό πρόγραμμα με θέμα την μυθολογία και τίτλο «Περιπλανήσεις σε χώρες μυθικές»

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
20:00 «Ένα μικρό τσίρκο στη Βαλκανική Πλατεία» από την θεατρική ομάδα: «CIRCUS OF MADAME AND MONSIEUR & ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 21:00 «Πήτερ Παν» Μουσικό Παραμύθι

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010
21:00 «Ο γάμος του Καραγκιόζη» Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
20:00 «Μουσικομαγειρέματα» Μουσικό Θέατρο από τον Ευτύχη Μπλέτσα

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010
19:00 ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ της Λεμονιάς Μπήτιου. Κατασκευή κούκλας
20:00 «Ο φασουλής και οι πειρατές» ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

20:30 Μοντέρνος χορός από τα Δημοτικά Γυμναστήρια και την Σχολή χορού του Δήμου Νεάπολης

Χώρος διεξαγωγής Παιδότοπος περιοχή Στρεμπενιώτη

Πηγή: cityportal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου