Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Το Emotion Pictures ταξίδεψε στις Βρυξέλλες



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τις 27 έως τις 29 Μαΐου 2010 στις Βρυξέλλες, οι προβολές των ταινιών του Emotion Pictures, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ «Extra & Ordinary People! - EOP!» και τις εκδηλώσεις του EACD (European Academy of Childhood Disability), υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Πόλης των Βρυξελλών και της Πριγκίπισσας Άστριντ.


Σε μια κατάμεστη αίθουσα, προβλήθηκαν και καταχειροκροτήθηκαν βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ, παρουσία 500 επιστημόνων από όλο τον κόσμο, εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Υπουργού Υγείας του Βελγίου Evelyne Huytebrorck, του καθηγητή Bernard Dan, προέδρου του EACD 2010, και της Προέδρου του Centre Culturel D'Uccle, Jacqueline Rousseau. Όλοι χαιρέτησαν την πρωτοβουλία και τη δράση του Φεστιβάλ Emotion Pictures, το οποίο χαρακτήρισαν «πρότυπο» όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Emotion Pictures Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού ήταν παρούσα στην εκδήλωση και παρουσίασε την δράση του Emotion Pictures τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τις εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες χαιρέτησε από την ελληνική πλευρά με μήνυμά του ο κύριος Βασίλειος Κουλαϊδής, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, υπό την αιγίδα του οποίου έχει τεθεί το Φεστιβάλ Emotion Pictures, ενώ κινηματογραφημένο μήνυμα έστειλε η ευρωβουλευτής κυρία Μαρία Δαμανάκη.

Το Φεστιβάλ, που δεν έχει σταματήσει να επεκτείνει τις δράσεις του από το 2007 που ξεκίνησε, ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην επόμενη διοργάνωση του 2011, το Emotion Pictures θα συνεργαστεί με το Festival International du Film Francophone de Namur, το Φεστιβάλ «Extra & Ordinary People!- EOP!», τo CAP48 και τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Βελγίου RTBF.

Παράλληλα, τον Δεκέμβριο του 2010, θα οργανωθεί στη Μασσαλία αφιέρωμα στο Emotion Pictures, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Aix en Provence - Πόλη της Μασσαλίας, τη Βιβλιοθήκη του Alcazar και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Μασσαλία.

Πηγή: ameamedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου