Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Εβδομάδα Ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη

Mε το σύνθημα «Παραδώστε τα όλα – Ανακυκλώστε τα όλα» ξεκινάει μία μοναδική δράση με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την ανακύκλωση συσκευών, αλλά και την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων που δεν χρειαζόμαστε πια, όπως βιβλία, ρούχα και παιχνίδια.

Ελάτε στο «Mediterranean Cosmos» από τις 24 έως και τις 30 Ιουνίου ανακυκλώστε και διασκεδάστε στο Thessaloniki Recycle Week.

Όλη την εβδομάδα θα γίνεται συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και υλικών από χαρτί, πλαστικό και γυαλί μέσα στα δύο τοποθετημένα συστήματα ανακύκλωσης στο «Mediterranean Cosmos».

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις καθώς και μία πρωτοποριακή έκθεση ανακυκλωμένης τέχνης.

Από την Πέμπτη 24 Ιουνίου έως και το Σάββατο 30 Ιουνίου στη νότιαείσοδο του «Mediterranean Cosmos» θα φιλοξενηθεί το «Χωριό της ανακύκλωσης, μία μοναδική έκθεση συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης με τη συμμετοχή εταιριών ανακύκλωσης.

Επίσης κατά τη διάρκεια του Χωριού Ανακύκλωσης θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την έκθεση της ανακυκλωμένης Τέχνης <ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ> όπου δημιουργοί της πόλης εμπνέονται και δημιουργούν απ΄ όλα όσα θα κατέληγαν στα σκουπίδια. H έκθεση <ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ> με ανακυκλωμένα υλικά διοργανώθηκε στο πλαίσιο του αστικού πειράματος – Η Θεσσαλονίκη αλλιώς- για τον εορτασμό των 20 χρόνων από την κυκλοφορία της Παράλλαξης.

Ώρες λειτουργίας Χωριού Ανακύκλωσης

Πέμπτη 24 Ιουνίου
16.00 – 22.00

Παρασκευή 25 Ιουνίου
16.00 – 22.00

Σάββατο 26 Ιουνίου
11.00 – 14.00 & 17.00 – 22.00 

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πυλαίας σε συνεργασία με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου