Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Διατροφικά...




Φουσκώματα, κολικοί, πονάκια και εμετοί… Πριν ανησυχήσετε για την υγεία του παιδιού σας, αναρωτηθείτε: «Μήπως φταίει το γάλα;»

Τα παιδιά που τρώνε τρία ή περισσότερα χάρμπουργκερ την εβδομάδα, με τις συνηθισμένες συνοδευτικές σάλτσες και τα «απαραίτητα» αναψυκτικά, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος.
Αντίθετα, μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και ψάρια, και με χαμηλά λιπαρά, όπως η μεσογειακή, φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο άσθματος, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή έρευνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) πρόσφατα ανανέωσε τις συστάσεις του σχετικά με την κατανάλωση λιπαρών στη διατροφή εστιάζοντας συγκεκριμένα στις διατροφικές ανάγκες των παιδιών.
Μια ικανοποιητική ποσότητα αλλά και ποιότητα λιπαρών στη διατροφή των παιδιών είναι απαραίτητη για την ομαλή ανάπτυξή τους, όπως έξαλλου είναι και για τους ενήλικες.

Τα παιδιά χρειάζονται μεγάλη ποσότητα υγρών όταν σταματήσουν το θηλασμό ή το μπιμπερό, ανακοίνωσε η ένωση ενημέρωσης καταναλωτών Aid. Οι γονείς πρέπει να χορηγούν στα παιδιά φυσικά αναψυκτικά σε ποτήρι ή φλιτζάνι με κάθε γεύμα αλλά και ανάμεσα στα γεύματα.

Χιλιάδες υπέρβαροι Φινλανδοί χάνοντας περιττά κιλά κατάφεραν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 1,4 εκατομμύριο ευρώ για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού μεταξύ των παιδιών στο Νεπάλ, ανακοίνωσε σήμερα το Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου