Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Επίκαιρα υγείας




Μια ανθρώπινη αλυσίδα, είκοσι παιδιά (ηλικίας 17 έως 23 ετών) που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και εκατό δότες, αιματολόγοι, ορειβάτες, αθλητές και μέλη της αποστολής που κατέκτησε πριν από έξι χρόνια την κορυφή του Εβερεστ στο Θιβέτ βάζουν στόχο να στήσουν τη σημαία του εθελοντισμού στα 2.918 μέτρα του Ολύμπου.

Καπνιστής από κούνια είναι ο Ardi Rizalείναι, ένα αγοράκι δύο ετών από τη Σουμάτρα που έχει εθιστεί στον καπνό από την στιγμή που ο πατέρας του του έδωσε να δοκιμάσει το πρώτο του τσιγάρο. Το παιδί κάπνισε για πρώτη φορά σε ηλικία 18 μηνών όταν ο πατέρας του, ένας 30χρονος ψαράς του έδωσε ένα τσιγάρο και από τότε το αγόρι δεν ηρεμεί αν δεν καπνίσει 40 τσιγάρα την ημέρα.

Oσοι γονείς απελπίζονται από την έλλειψη συγκέντρωσης των εφήβων, την αδυναμία τους να ολοκληρώσουν τη δουλειά στο σπίτι και να προβλέψουν στοιχειωδώς το μέλλον, ίσως ανακουφιστούν μαθαίνοντας ότι τα παιδιά τους δεν είναι τεμπέλικα, απρόσεκτα ή ανεύθυνα. Είναι απλά θύματα της νευροφυσιολογίας του εγκεφάλου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου