Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Πολίχνη: Δημιουργική Απασχόληση & Εθελοντισμός





Το έργο αυτό εκφράζει την ευαισθησία του δήμου Πολίχνης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γονείς σε σχέση με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους κατά τους θερινούς μήνες.
Επίσης προσφέρει χαρά, γνώσεις, δημιουργικό παιχνίδι στα παιδιά της πόλης μας και δυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ μαθητών από όλες τις πλευρές της πόλης μας.

Οι κυριότερες δραστηριότητες
Αθλητικές: Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Ασκήσεις εδάφους, Ολυμπιακή Παιδεία, Πρώτες Βοήθειες κ.α. (Γυμναστές)
Εικαστικές: Ζωγραφική, γκράφιτι, Κολάζ, Ψηφιδωτά, Χειροτεχνία
Χορός: Παραδοσιακός κ.α. (Γυμναστές) 
Θεατρικό Παιχνίδι: Παντομίμα, Σκετσάκια, Κουκλοθέατρο, Καραγκιόζης (από όλους) 
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Ευαισθητοποίηση σε θέματα Περιβάλλοντος (από όλους)
Κοινωνική Ευαισθητοποίηση: Δραστηριότητες που προωθούν την κοινωνική ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα όπως ο αντιρατσισμός, οι μετανάστες, η κοινωνική αλληλεγγύη κλπ. (Ψυχολόγος, Νηπιαγωγός)
Η ενίσχυση της κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών και η εκπαίδευση τους σε προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες όπως η επικοινωνία , η συνεργασία σε ομάδες, η αντιμετώπιση δύσκολων και επικίνδυνων καταστάσεων , η λήψη αποφάσεων κλπ. (Ψυχολόγος , Νηπιαγωγός)



Μια πρωτότυπη όσο και αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβαν οι Γονείς και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης (Ολ.Καρυπίδη 11- περιοχή Δ.Α.Κ.)
Διοργάνωσαν Εθελοντική Εργασία στο σχολείο τους με θέμα ‘’ΟΜΟΡΦΑΙΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ’’ την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 από τις 9.00 το πρωί έως το απόγευμα.

Συμμετείχαν πάνω από 60 μαθητές και γονείς και οι εργασίες που έγιναν ήταν για τη βελτίωση της αισθητικής του αύλειου χώρου. Συγκεκριμένα βάφτηκαν το γήπεδο μπάσκετ, τα παγκάκια, τα περβάζια , πλάκες πεζοδρομίου οι διαβάσεις κ.α.

Έγινε επίσης αποψίλωση χόρτων γύρω από το σχολείο και καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου.

Κάθε μαθητής και γονέας έβαλε τη δική του πινελιά στο κομμάτι εργασίας που ανέλαβε.

Στο τέλος όλα τα παιδιά έμειναν ικανοποιημένα από την προσφορά τους προς το σχολείο τους που περνούν τη μισή τους μέρα καθημερινά.

Και σίγουρα κάτι που δημιουργείς μόνος σου το σέβεσαι παραπάνω και το προφυλάσσεις.

Σκοπός του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων είναι αυτή η Εθελοντική Εργασία να γίνει θεσμός για το σχολείο κάθε χρόνο.

Επίσης το Σαββατοκύριακο 5-6 Ιουνίου 2010 το σχολείο θα ζωγραφιστεί από ομάδα καλλιτεχνών ‘’GRAFITY’’ με παραστάσεις από φυσικά τοπία. Η εργασία αυτή είναι μια συνέχεια αντίστοιχης δουλειάς που ξεκίνησε το χειμώνα.

Τέλος το σχολείο διοργανώνει αποχαιρετιστήρια γιορτή με ζωντανή μουσική με το συγκρότημα «Β. Δρόσος’’ την Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 και ώρα 20:30, ημέρα που κλείνει η φετινή σχολική περίοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου