Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Δήμος Συκεών: εκδηλώσεις δημοτικής βιβλιοθήκης

Για τα παιδιά και τον παντοτινό τους φίλο -το βιβλίο! Εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου, διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Παιδική Βιβλιοθήκη “Αντώνης Σαμαράκης” του δήμου Συκεών. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό ανανεώνει τη σχέση των παιδιών με τον αγαπημένο και παντοτινό τους φίλο –το βιβλίο, ενώ τιμά και το μεγάλο... παραμυθά Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν.
Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις αποτελούν μέρος του 1ου Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Συκεών για το 2010.

Η ατζέντα των εκδηλώσεων:

Τρίτη 20 Απριλίου, 11.00π.μ.
Ο Μερκούριος Αυτζής, εκπαιδευτικός-συγγραφέας, παρουσιάζει το βιβλίο του «Ένα ψυγείο για τον Ορφέα», σε μαθητές της α΄ και β΄ τάξης δημοτικού.
Πέμπτη 22 Απριλίου, 10.00π.μ.-11.00π.μ. Η Αγγελική Παπαδοπούλου, συγγραφέας του βιβλίου «Η παρέα της Φραντζέλας» παρουσιάζει σε μαθητές της α΄, β΄ και γ΄ τάξης του δημοτικού, τη διασκεδαστική ιστορία της Φραντζέλας, με πολλές εκπλήξεις…

Τα στελέχη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης έχουν ήδη προμηθεύσει τους μαθητές με τα βιβλία που θα παρουσιαστούν από τους συγγραφείς τους, ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα και να μπορούν να θέσουν τα ερωτήματα και τις απορίες τους.

Παρασκευή 23 Απριλίου, 10.00π.μ.-11.00π.μ. και 11.15π.μ.-12.15μ.μ. Οι παιδαγωγοί Ζοζεφίνα Κοτρώνη και Κατερίνα Σιαμούλη παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στα μνημεία του κόσμου», σε μαθητές της γ΄, δ΄ και στ΄ τάξης του δημοτικού.
Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν slides με φωτογραφίες και θα δοθούν πληροφορίες για τα υλικά, τον τρόπο και το σκοπό κατασκευής διαφόρων παγκόσμιων μνημείων. Αμέσως μετά τα παιδιά θα παίξουν εντοπίζοντας στο χάρτη την εκάστοτε χώρα και κολλώντας μικρογραφίες μνημείων, ενώ θα ζωγραφίσουν και το μνημείο που τους έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση.
Τρίτη 27 Απριλίου, 10.00π.μ.-11.00π.μ. Η Εύα Ιεροπούλου, μουσικοπαιδαγωγός-φιλόλογος, παρουσιάζει το μουσικό παραμύθι της «Το μικρό σπίτι της Νίνας», σε μαθητές της α΄, β΄ και γ΄ τάξης του δημοτικού.

Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Απριλίου και
Τρίτη 4 και Πέμπτη 6 Μαΐου, 10.00π.μ.-11.00π.μ. (όλες τις ημέρες)
Η Χριστίνα Κουπαρελούδη, με συνοδεία κρουστών και μουσικής που έχει επιμεληθεί ο Κοσμάς Σαρηγιαννίδης, αφηγείται τα λαϊκά παραμύθια «Ο Μισοκοκκοράκος» (από το βιβλίο «Τα παραμύθια της Τήνου» της Γεωργίας Ταρσούλη), «Του Ψαρά το παιδί» (από το βιβλίο «Ελληνικά παραμύθια» του Γ.Α.Μέγα), «Ο βασιλιάς Αλέξανδρος και η Γοργόνα» από τη λαϊκή παράδοση της Εύβοιας (από το βιβλίο «Το τεσσεροφύλι» της Ζωής Βαλάση) και το λαϊκό παραμύθι της επαρχίας Βοΐου δυτικής Μακεδονίας «Η πεντάρα».
Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές της α΄, β΄, γ΄ και δ΄ τάξης του δημοτικού.

Οι εκδηλώσεις βιβλιοπαρουσιάσεων και αφηγήσεων παραμυθιών θα φιλοξενηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών (Οδ.Φωκά 46, τηλ. 2310 217376).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου