Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Aνησυχία στα Χανιά με φαινόμενα νεοφασισμού

Εντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Χανίων η ύπαρξη πυρήνων νεοφασιστών ή εθνικιστών μέσα σε σχολεία. 

Η δραστηριοποίηση αυτών των πυρήνων φημολογούνταν από πέρυσι, για να επιβεβαιωθούν φέτος. Καθηγητές του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου είδαν στο facebook μαθητές τους να ποζάρουν κάτω από εμβλήματα ακροδεξιών οργανώσεων. Αμέσως άρχισε η ενημέρωση των γονέων τους, οι οποίοι δήλωναν έκπληξη και ταυτόχρονα παντελή άγνοια για τη δράση των παιδιών τους. Παράλληλα, όπως είπε ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Λουπασάκης, συνεκλήθη το σχολικό συμβούλιο, ενώ έγινε και προβολή αντιρατσιστικού υλικού.
«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλα τα σχολεία», δήλωσε ο κ. Λουπασάκης, επισημαίνοντας ότι ο προσηλυτισμός αρχίζει από τις γυμνασιακές τάξεις όπου τα μικρά παιδιά είναι ευαίσθητα και πολιτικά ακαλλιέργητα». Ο ίδιος, όπως είπε, συζήτησε με τα παιδιά για το εάν κάποιοι προσπάθησαν να τα προσηλυτίσουν. «Το αποτέλεσμα ήταν να αναρτηθεί στο blog του πυρήνα Χανίων της “Χρυσής Αυγής” μια επιστολή με την οποία ουσιαστικά με κατηγορούσαν για διώξεις των μαθητών που έχουν εθνικιστική πολιτική άποψη» είπε ο κ. Λουπασάκης, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν έχει δεχθεί απειλές.
Για το θέμα ενημερώθηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Απ. Κλινάκης, ο οποίος δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί έκαναν αυτό που επιτάσσει το έργο τους και η ιδιότητά τους. «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στην κοινωνία είναι ότι το σχολείο καλλιεργεί την ισότητα, την αλληλεγγύη, τη στήριξη, την αποδοχή της διαφορετικότητας». «Το φαινόμενο είναι σίγουρα ανησυχητικό και νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα, διότι πρόβλημα το θεωρώ» δήλωσε ο δήμαρχος Ακρωτηρίου κ. Μιχάλης Κυνηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου