Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, μια συνεδρίαση ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα συζητηθούν οι εξελίξεις για την αναπηρία, και οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο φορέας εκπροσώπησης των 65 εκατομμυρίων Ευρωπαίων με αναπηρία, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Κατά την έναρξη της Συνεδρίασης του Φόρουμ απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, καθώς και η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία υπογράμμισε το δίκαιο των αιτημάτων του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος.
Οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ που αποτελείται από 30 μέλη, τα οποία εκπροσωπούν 14 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την αναπηρία από τις χώρες της ΕΕ, καθώς και 16 Εθνικά Συμβούλια Ατόμων με Αναπηρία συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν αύριο.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η σημασία των Διαρθρωτικών Ταμείων της ΕΕ και ο ρόλος τους για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, η προώθηση της επικύρωσης και υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία από όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ίση Μεταχείριση.

Πηγή : Αγγελιοφόρος, 20/3/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου