Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

15ο πρωτάθλημα μπάσκετ σε αμαξίδιο



Το μπάσκετ σε αναπηρικό αμαξίδιο (wheelchair basketball) θεωρείται διεθνώς το δημοφιλέστερο και εμπορικότερο μεταξύ των παραολυμπιακών αθλημάτων. Στην χώρα μας, για μια σειρά από λόγους, δεν αναπτύχθηκε όσο θα έπρεπε. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα που ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου, σηματοδοτεί την επανεκκίνηση μιας προσπάθειας ανάπτυξης του αθλήματος από σχεδόν μηδενική βάση.

Διοργανωτής του φετινού 15ου πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ σε αμαξίδιο είναι η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων καλαθοσφαιριστών με καρότσι (τηλ. επικοινωνίας 210-7567410). Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους (βορρά και νότου), αποτελούμενους από 8 και 6 ομάδες αντίστοιχα. Ο όμιλος του βορρά έκανε πρεμιέρα στις 17 Ιανουαρίου, ενώ το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου υπήρξε πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα με την συμμετοχή και των ομάδων του νότου.

Οι ομάδες από την βόρεια Ελλάδα που συμμετέχουν είναι οι ακόλουθες: Ένωση Τρικάλων Αστέρας, ΝΑΣ. ΑΜΕΑ Φαέθων Καρδίτσας, Α.Σ.Λ. Θεσσαλός, Αργοναύτες Βόλου ΑΜΕΑ, ΑΣΑΘ Αρης, Μέγας Αλέξανδρος 94 Πυλαίας, ΑΣΑΜΚ Ιρις Καβάλας και Αθλητικός Ποντιακός ΑΜΕΑ. Στο νότιο όμιλο το παρών δίνουν: Α.Σ. ΠΑΣΚΑ Ελληνικά Πετρέλαια, ΠΑΣΚΑΠ Αετοί Κρήτης, Αστέρας Ολυμπιακού Χωριού, Α.Σ. ΑΜΕΑ Δωδεκάνησος, ΑΣΚΑ Μαρούσι και ΑΝΑΣΑμεΑ Τιτάνες Αχαϊας.

Η προσπάθεια αναθέρμανσης του εντυπωσιακότατου αθλήματος είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, εξ’ ου και οι διοργανωτές απευθύνουν έκκληση στα ΜΜΕ για την μεγαλύτερη δυνατή προβολή. “ Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι τα τηλε- κανάλια δεν πρόκειται να κάνουν ούτε μία αναφορά” μας μηνύει ο εκλεκτός εκ Πατρών δημοσιογράφος Μιχ. Στρατουδάκης (διατηρεί στενή σχέση με τους πατρινούς ΤΙΤΑΝΕΣ), ο οποίος λόγω εμπειρίας και επαγγέλματος δεν επιτρέπει στον εαυτό του περιθώρια σε αυταπάτες. H ευχή του είναι “ να προβληθεί η προσπάθεια τουλάχιστον απ’ τις εφημερίδες”. Μεταφέρουμε την ευχή παράλληλα με την έκκληση να γίνει αποδεκτή από τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό αποδεκτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου