Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών του Σ.ΠΟ.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης στέφθηκε με επιτυχία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις

Χορευτικά σύνολα αποτελούμενα από επίλεκτους μικρούς χορευτές τους οποίους προετοίμασαν ακούραστοι και εξαιρετικά καταρτισμένοι χοροδιδάσκαλοι και συνόδευσαν λαμπροί μουσικοί, συνέθεσαν το πρόγραμμα του 5ου Παιδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Ν. Θεσσαλονίκης.

To Livemedia ήταν χορηγός ζωντανής μετάδοσης του φεστιβάλ.

460 χορευτές από 28 σωματεία του Νομού Θεσσαλονίκης επιδεικνύοντας απαράμιλλο πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, γέμισαν με χρώματα το χώρο της εκδήλωσης χορεύοντας το χορό «ομάλ» και τραγουδώντας το γνωστό σε όλους παραδοσιακό τραγούδι «Σεράντα Μήλα Κόκκινα». Στη συνέχεια παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του πόντου συγκροτημένοι σε τρεις εκπληκτικές χορευτικές ομάδες, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα και προκαλώντας ρίγη ενθουσιασμού.

Το φεστιβάλ το οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές, διοργάνωσε και πραγματοποίησε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 7:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης, ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν. Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Συκεών και τη στήριξη του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προβληθεί και διασωθεί η παραδοσιακή χορευτική και μουσική παράδοση του Πόντου καθώς και να προβληθούν οι χορευτικές δεξιότητες των συμμετεχόντων. Απώτερος στόχος είναι το φεστιβάλ αυτό να αναδειχθεί σε σπουδαίο πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης.

Την παρουσίαση έκανε η κα. Ευθυμία Μετενίδου ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ν. Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος κ. Γαλεγαλίδης Παύλος, ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γεώργιος εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, ο επίτιμος Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παρχαρίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κίκης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (Κ.Ε.Υ.Ν.Σ.) κ. Απατσίδης Δημήτριος και η Αντιπρόεδρος του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών κα. Μπίλλη Αικατερίνη. Τίμησε με την παρουσία της η Ολυμπιονίκης και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ. κα. Πατουλίδου Παρασκευή.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι δημιουργοί της ιστοσελίδας «Ποντιακός Στίχος» κ. Καρακασίδης Κωνσταντίνος και κ. Γεωργιάδης Κωνσταντίνος για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διάσωση και διατήρηση της Ποντιακής μουσικής και γλωσσολογικής κληρονομιάς και ο υπεύθυνος αιμοδοσίας για 4 δεκαετίες περίπου του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» κ. Νικολαΐδης Θεόδωρος για τη σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τους εκατοντάδες ελπιδοφόρους χορευτές, τα πρόθυμα ποντιακά σωματεία καθώς και τους χοροδιδασκάλους και μουσικούς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Ακόμη ευχαριστεί το Δήμο Νεάπολης Συκεών για τη στήριξη, τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Συκεών για τη συν-διοργάνωση, τα σωματεία Ένωση Ποντίων Πολίχνης και Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» για την υλικοτεχνική υποδομή που προσέφεραν και τέλος την οργανωτική επιτροπή και τους ακούραστους εθελοντές της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει στους πολυτίμους χορηγούς της εκδήλωσης, τους χορηγούς επικοινωνίας το χορηγό ζωντανής μετάδοσης και την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, χωρίς τη στήριξη των οποίων θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση του φεστιβάλ. Τέλος τους εκατοντάδες θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, γεμίζοντας τις κερκίδες του ανοιχτού θεάτρου Νεάπολης.

Πηγή: livemedianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου