Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Εκδόσεις Ψυχογιός: Μαζί με τα παιδιά, για έναν κόσμο ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΦΥΛΛΑ!


Τα παιδιά είναι η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Εμείς οραματιζόμαστε τον κόσμο αυτό καθαρό από διακρίσεις και «εξώφυλλα».
Και τα παιδιά είναι οι σημαντικότεροι σύμμαχοί μας για αυτήν την αποστολή!

Έναν χρόνο μετά τη βραβευμένη ενέργεια ΙΣΤΟΡΙΕΣ «ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ», δίνουμε τους μαρκαδόρους στα παιδιά για να δημιουργήσουν τους δικούς τους κόσμους Χωρίς Εξώφυλλα. Τα παιδιά διαχρονικά είναι επιφορτισμένα με την ελπίδα να φέρουν την αλλαγή στον κόσμο. Εμείς από την πλευρά μας τροφοδοτούμε τη σκέψη των παιδιών με τα παιδικά βιβλία «ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ».

Παρέα με τα Εξωφιλαράκια, ανακαλύπτουμε τον κόσμο από την αρχή, χωρίς διακρίσεις και στερεότυπα. Τα Εξωφιλαράκια, που δεν έχουν φύλο, εθνικότητα, θρησκεία ή άλλα διακριτά στοιχεία, προσκαλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τι κρύβεται στα αγαπημένα τους βιβλία πίσω από το εξώφυλλο, εκεί που κρύβεται η καρδιά κάθε ιστορίας. Γιατί το «έξω» μας είναι απλά μια ζωγραφιά, και όχι μια δικαιολογία για στιγματισμό. Η μετάβαση σε έναν κόσμο χωρίς στερεότυπα είναι αναγκαία, κι εμείς πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη των βιβλίων να διαμορφώνουν τις αντιλήψεις και τις αξίες των επόμενων γενεών. Στόχος μας είναι η ενέργειά μας να λειτουργήσει ως μια εισαγωγή στη διαφορετικότητα, προσφέροντας στα παιδιά έναν συμπεριληπτικό τρόπο κατανόησης του κόσμου, ώστε να αποκτήσουν την αξία του σεβασμού προς τους άλλους.

Τρεις αγαπημένες ιστορίες της Έλενας Αρτζανίδου, ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΡΟΜΙΣ, ΤΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΑΡΦΙΡΩΣ, ΤΑ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΕΝΑΣ, κυκλοφορούν την Τρίτη, 2 Απριλίου, χωρίς εξώφυλλο. Tα βιβλία περιμένουν τις παιδικές πινελιές και ιδέες για να αποκτήσουν πολλά και διαφορετικά εξώφυλλα, μια κίνηση για έναν κόσμο χωρίς στερεότυπα. Αυτή η ενέργεια είναι για εμάς ο πιο ηχηρός τρόπος να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, εστιάζοντας στην πραγματικότητα στον ίδιο της τον σκοπό: να ενώνει παιδιά και ιστορίες, μόνο με τις λέξεις και την καρδιά.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα στηρίξουν το πολύτιμο έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που από το 1995 στέκεται δίπλα σε κάθε παιδί σε ανάγκη.

Μαζί με τα παιδιά, για έναν κόσμο Χωρίς Εξώφυλλα!

Μάθε περισσότερα για την ενέργεια εδώ: https://www.psichogios.gr/exofilarakia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου