Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Augmental: Παρουσιάζει το Mouthpad για άτομα με αναπηρία

Η Augmental παρουσιάζει το Mouthpad, μια καινοτόμα λύση για άτομα με αναπηρία για την επικοινωνία και τον έλεγχο των συσκευών τους, εισάγοντας τη δυνατότητα ελέγχου μέσω κινήσεων του κεφαλιού.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν πρόσφατα στο Mouthpad είναι ο έλεγχος, που βασίζεται στην παρακολούθηση κεφαλής. Χρησιμοποιώντας ένα γυροσκόπιο ενσωματωμένο τον οδοντικό συγκρατητήρα, οι χρήστες μπορούν να κινούν το κεφάλι τους για να ελέγξουν τον κέρσορα σε κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές με δυνατότητα Bluetooth. Η εταιρεία αποσκοπεί στη βελτίωση της πρόσβασης στην τεχνολογία για άτομα με αναπηρία, προσφέροντας νέους τρόπους επικοινωνίας στον ψηφιακό κόσμο.

Silent Speech – Σιωπηλή ομιλία

Η Augmental είναι μια πρωτοποριακή συσκευή που αναπτύσσεται σε εργαστήριο, στοχεύοντας στη βελτίωση της επικοινωνίας για άτομα με δυσκολίες στον λόγο. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι το silent speech (σιωπηλή ομιλία), επιτρέποντας στους χρήστες να σχηματίζουν λέξεις με τις κινήσεις της γλώσσας, καταγράφοντας τις κινήσεις για την αποκρυπτογράφηση των λέξεων.

Επιπλέον, το Mouthpad της Augmental προσφέρει οστική αγωγιμότητα, παρέχοντας άμεση ανατροφοδότηση για τις κινήσεις του χρήστη. Με περίπου 20 χρήστες που έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτό, η συσκευή στοχεύει να αλλάξει θετικά τις ζωές και των ανθρώπων με δυσκολία στον λόγο. Ο σχεδιαστής της συσκευής, κ. Rosello, εκφράζει τον ενθουσιασμό του και την ελπίδα να γίνει διαθέσιμη παγκοσμίως. Για τους χρήστες beta, η συσκευή κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια (~912€) — αλλά οι λεπτομέρειες τιμολόγησης και διαθεσιμότητας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. “Σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε τη συσκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος και ελπίζουμε παγκοσμίως σύντομα”.

Πέρα από την παροχή βοήθειας σε άτομα με αναπηρίες, πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνατότητα για τον γενικό πληθυσμό να χρησιμοποιήσει αυτήν τη συσκευή, ιδίως καθώς οι διεπαφές φωνής γίνονται πιο διαδεδομένες. Αυτή η συσκευή θα μπορούσε να αποτελέσει έναν καθοριστικό παράγοντα σε αυτό. Η ομάδα φαντάζεται εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) και Εικονικής Πραγματικότητας (VR).

Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για hands-free αλληλεπίδραση, διατηρώντας παράλληλα οπτική επαφή (σε αντίθεση, για παράδειγμα, με το eye-tracking, όπου πρέπει να κοιτάζετε περιστασιακά γύρω σας).

Πηγή: techcrunch.com via secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου