Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Snapchat: Οι γονείς μπορούν να αποφασίζουν αν οι έφηβοι θα χρησιμοποιήσουν το chatbot AI της εφαρμογής

Την επιλογή να αποκλείσουν τους εφήβους τους από την αλληλεπίδραση με το chatbot myAI του Snapchat, δίνει η εφαρμογή στους γονείς, μετά από ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του εργαλείου για τους νέους.

Η αλλαγή θα σημαίνει ότι εάν οι γονείς επιλέξουν να απενεργοποιήσουν το εργαλείο, οι έφηβοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στο myAI, αλλά το chatbot θα απαντήσει με ένα συγκεκριμένο κείμενο, δείχνοντας ότι έχει απενεργοποιηθεί.

Το Snapchat κυκλοφόρησε το myAI τον Απρίλιο, μια προσθήκη που γρήγορα προβλημάτισε τους γονείς σχετικά με το εάν ήταν υγιές για τα παιδιά τους να συνομιλούν με ένα εξαιρετικά εξατομικευμένο chatbot.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι το myAI προστάτευε ήδη τους χρήστες από ακατάλληλες ή επιβλαβείς απαντήσεις, τους περιόριζε προσωρινά την πρόσβαση έαν έκαναν επανειλημμένα κακή χρήση της υπηρεσίας και εκτιμούσε την ηλικία τους με βάση τα στοιχεία που είχαν δώσει. 

Το Snapchat θα προσφέρει επίσης στους γονείς ορατότητα στις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου των εφήβων τους. Ένας γονέας μπορεί να δει με ποιον μοιράζεται το παιδί του, τις αναρτήσεις στις Ιστορίες του, με ποιον μπορεί να επικοινωνήσει και αν μοιράζεται την τοποθεσία του ζωντανά μέσω της λειτουργίας “Snap Map” που παρέχει η εφαρμογή.

Πηγή: moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου