Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Δήμος Παύλου Μελά δημιούργησε κοινωνική δομή για άτομα με αναπηρία

Η κοινωνική δομή «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Παύλου Μελά» εγκαινιάστηκε χθες στον Δήμο Παύλου Μελά. Πρόκειται για δύο διαμερίσματα, στα οποία θα διαμένουν πέντε άτομα με νοητική υστέρηση. Για τη δημιουργία της δομής ο Δήμος Παύλου Μελά αξιοποίησε δύο ιδιόκτητα διαμερίσματα στην περιοχή των Αμπελώνων, στη Σταυρούπολη. Τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης εγκαινίασε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση των εγκαινίων η κ. Ζαχαράκη τόνισε τη σημασία της αποϊδρυματοποίησης και συνεχάρη τον δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο για τη δημιουργία της δομής. «Θέλω να τους συγχαρώ για το ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε εξαιρετικούς χώρους, τους οποίους όλοι θαυμάσαμε, και σε χώρους, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν άτομα με νοητική στέρηση, και θα έχουν στο πλευρό τους ειδικούς επιστήμονες που θα κάνουν την καθημερινότητά τους ακόμη καλύτερη» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

«Στόχος της διοίκησής μας, διευρύνοντας το κοινωνικό πλέγμα, είναι να ιδρύουμε κάθε χρόνο καινούργιες κοινωνικές δομές, να στηρίξουμε τους ανθρώπους αυτούς που μας έχουν περισσότερο ανάγκη από οποιοδήποτε άλλο και να στηρίξουμε την ιερή αποστολή της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής πολιτικής της αυτοδιοίκησης, η οποία είναι και δικός μας πρωταρχικός στόχος», επεσήμανε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη δημιουργία των δύο στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με αναπηρίες. Θέση της Διοίκησής μας είναι πως η αναπηρία υφίσταται όταν η κοινωνία εμποδίζει τους ανθρώπους να ζήσουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Για εμάς η συμπερίληψη είναι προτεραιότητα. Όπως και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», σημείωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας, Συλβάνα Καρασαββίδου.

Η πράξη «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Παύλου Μελά» είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο βουλευτής Δημήτρης Κούβελας, η βουλευτής Επικρατείας Μαρία – Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Κίκης, η περιφερειακή σύμβουλος Όλια Βασιλάκη Καρόζη, ο αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, Νέας Γενιάς, Προσχολικής Αγωγής Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεόδωρος Σιδηρόπουλος, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, η Διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Μπούτσκου και από τον Δήμο Παύλου Μελά οι Αντιδήμαρχοι Παντελής Αδαμούδης, Χριστίνα Ασβεστά, Έλενα Λαδοπούλου, Απόστολος Κοτσάνπαπας, Σταύρος Φέτκος, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Νίκος Μπούμπουλας, Άννα Ορφανϊδου, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χριστίνα Πασχαλέρη και εκπρόσωποι σωματείων γονέων ατόμων με αναπηρία.

Θερμές ευχαριστίες στις παρακάτω εταιρείες και τα φυσικά πρόσωπα που ενίσχυσαν τον εξοπλισμό της νέας δομής: ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ Έπιπλα, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, Όμιλος ΤΙΤΑΝ, ΨΑΡΑΔΕΛΛΗΣ Αξεσουάρ Μπάνιου, Vasilias Lightings Φωτιστικά, Linea Home Λευκά Είδη, Κωστούλα Home Λευκά Είδη, ΕΠΙΠΛΟΚΙΝΗΣΗ ΤΕΛΙΟΡΙΔΗΣ, VICKO Πολίχνης, Home Fashion ΠΑΪΠΑΤΗΣ, ΔΕΛΕΑΡ διακόσμηση σπιτιού Πολίχνη, Κωνσταντίνα Παπαδόπουλου (ιδιώτης).

Να σημειωθεί ότι αποκτήθηκε οικιακός εξοπλισμός με τη συνδρομή της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Π.Κ.Μ. κυρίας Δερμετζοπούλου και έπιπλα σε συνεργασία με την βουλευτή κυρία Χατζηιωαννίδου από την Pakketo Home furniture & more.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου