Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Αθλητικές Ακαδημίες ΑΠΘ: Ένα σύγχρονο κέντρο για τη φυσική υγεία και ευεξία των παιδιών

Ένα σύγχρονο κέντρο σωματικής ευεξίας και γυμναστικής, οι Αθλητικές Ακαδημίες του ΑΠΘ βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένα εύκολα προσβάσιμο χώρο από όλους τους δημότες. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τένις, μουσικοκινητική αγωγή, κλασικά αθλήματα, καράτε και ενόργανη γυμναστική είναι οι δραστηριότητες που προσφέρονται στις Ακαδημίες, στις οποίες βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ καταγράφοντας εντυπωσιακές εικόνες από τα γήπεδα και τις υποδομές.

Οι Αθλητικές Ακαδημίες λειτουργούν κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί, όλη την ακαδημαϊκή χρονιά, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ. Το αθλητικό τους πρόγραμμα, προσφέρει συνδυασμό αθλημάτων, αλλά και μεμονωμένα αθλήματα για όλα τα παιδιά (αγόρια – κορίτσια) ηλικίας 4-13 ετών.


Η διοίκηση των Ακαδημιών του ΑΠΘ επικεντρώνει εξίσου στις άριστες υποδομές και το κατάλληλο περιβάλλον, οι σύγχρονοι αθλητικοί χώροι με έμπειρους προπονητές και πρωτότυπο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς – συνοδούς να γυμνάζονται παράλληλα.

Σκοπός των ακαδημιών είναι η σωστή εκμάθηση των βασικών στοιχείων των αθλημάτων και η βελτίωση της φυσικής και ψυχικής υγείας των παιδιών, και όχι ο αγωνιστικός αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.auth.gr/news/26255/

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου